Bi šli na izviren izlet, peš, pa nimate več idej?

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Ob prijavi navedite ime in priimek oseb, ki jih prijavljate ter eno kontaktno tel. št. Rezervacija termina je potrjena s plačilom. V primeru, da je za posamezni termin prijavljenih manj kot 5 oseb se ogled odpove. Plačilo vam po dogovoru vrnemo ali prenesemo na naslednji termin.

Prispevek o Unški koliševki si lahko ogledate v zadnji oddaji "Na lepše".

Na voljo smo tudi za individualno dogovorjene termine za zaključene skupine. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite 031 787 345 (Nataša)

 #bikeslovenia #ifeelsLOVEnia #mojaSlovenija #zelenikras #unskakolisevka #visitpostojna"> Ste že slišali za Unško koliševko, eno največjih slovenskih kraških udornih dolin? Ni pa samo to! Njena skrivnost in glavna zanimivost so skoraj 100 let stari podzemni vojaški rovi. Utrdba je najbolj spektakularen ostanek Alpskega zidu v Sloveniji in največja utrdba v prvi liniji Alpskega zidu na stari Rapalski meji.

Ni več potrebno brskati po netu in raziskovati, da bi izvedeli, kaj, kako in zakaj so gradili v živo skalo. Več kilometrov rovov, pa ne samo rovov, ampak tudi bojnih blokov, zasilnih izhodov in različnih prostorov (npr. za vojake, municijo, vodo, …) si lahko (od oktobra) brezskrbno ogledate z izkušenima lokalnima vodnikoma .

Na prvih petih vodenjih po skrivnostnih rovih Unške koliševke smo popeljali že več kot 80 udeležencev.
Nekaj mnenj delimo z vami.

Milena / Zveza veteranov vojne za Slovenijo si je ogleda Unško koliševko in preživela z vodičema Natašo in Tomažem čudoviti dve uri. S svojim strokovnim znanjem in smislom za humor sta poskrbela, da smo bogatejši za kopico novih podatkov in znanj.
Mojca / Z Brankom sva prehodila veliko Slovenije, tega koščka pa še nisva videla. Še dobro, da Bike Slovenia vodi tudi peš!
Polona / Bila dvakrat na vodenih ogledih, kolesarska tura po Planinskem polju in ogled Unške koliševke, obakrat zanimivo, zabavno, priporočam.
Jana /Ravno prav poučno, ravno prav zabavno. Toplo priporočam. To so skriti kotički naše dežele.
Vladka / Hvala za prijazen sprejem in izredno strokovno vodenje. Bil je dan, napolnjen z dobro energijo in zanimivimi vtisi. Še bova šla z vami.
Snežka / Zelo strokovna in polna zanimivih informacij vodnika. Naj si bo kolesarska ali pohodna tura, Nataša in Tomaž sta najboljši vodniški tandem.

Vzemi naglavno svetilko, obuj dobre čevlje in pojdimo skupaj v podzemlje!


Naše skupine so majhne, saj želimo, da imate kvalitetno izkušnjo ter čim bolj varen ogled vojaške zgodovinske dediščine in koliševke. Voden ogled smo skrbno načrtovali in pripravili, tako da vključuje vse štiri oziroma pet vhodov/izhodov utrdbe.

TEHNIČNI PODATKI
Zbirno mesto: Dobimo se pred gradom Haasberg (Hošper) v Planini ter skupaj nadaljujemo z avtomobili do parkirišča pri Unški koliševki (2 km utrjene makadamske poti).
Opis poti: V glavno zanimivost Unške koliševke - podzemne vojaške rove, ki se raztezajo ob tej kraški kotanji in se končajo celo sredi prepadov udorne jame - bomo vstopili na enem izmed vhodov. Prehodili bomo ca 1,5 km poti/rovov.
Podlaga: Nezahtevna, betonska, ravna, z izjemo treh daljših stopnišč.
Oprema: Okrog jame in v rovih je lahko spolzko, zato potrebujete za ogled dobro pohodno obutev. V rovih tudi ni nobene naravne svetlobe, zato vzemite s seboj svetilko (lahko uporabite tudi telefon).

Vabljeni na ogled skrivnosti Unške koliševke!

TERMINI OGLEDOV DO KONCA LETA 2022
- sobota, 26. novembra 2022 ob 10. uri
- sobota, 3. decembra 2022 ob 10. uri
- nedelja, 11. decembra 2022 ob 14. uri
- nedelja, 18. decembra 2022 ob 14. uri
- ponedeljek, 26. decembra 2022 (praznik) ob 11. uri in ob 14. uri

VREDNOST 
Cena za voden ogled, ki traja ca 2 ureje 13 eur/odraslo oseboin  9 eur/otroka (10-14 let). 
PROMOCIJSKI POPUST DO KONCA LETA! Cena za voden ogled jena razpisane termine do konca leta 10 eur/odraslo oseboin 7 eur/otroka (10-14 let).  

PRIJAVE
Zaradi zagotavljanja  kakovostnega in varnega vodenega ogleda je število udeležencev omejeno, zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Ob prijavi navedite ime in priimek oseb, ki jih prijavljate ter eno kontaktno tel. št. Rezervacija termina je potrjena s plačilom. V primeru, da je za posamezni termin prijavljenih manj kot 5 oseb se ogled odpove. Plačilo vam po dogovoru vrnemo ali prenesemo na naslednji termin.

Prispevek o Unški koliševki si lahko ogledate v zadnji oddaji "Na lepše".

Na voljo smo tudi za individualno dogovorjene termine za zaključene skupine. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite 031 787 345 (Nataša)

 #bikeslovenia #ifeelsLOVEnia #mojaSlovenija #zelenikras #unskakolisevka #visitpostojna

Prijavi se na voden ogled