Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Živi muzej Krasa in dolina Glinščice

Slovenski in italijanski kras združena v kolesarski turi po poteh bodočega čezmejnega geoparka na Krasu.

KDAJ: v ponedeljek, 10. aprila 2023

ZBIRNO MESTO: V Sežani, na parkirišču pri pokopališču, ob 9:30 (odhod 10:00).
(lokacija zbirnega mesta

OPIS POTI:
S kolesom (delno pa tudi peš) si bomo ogledali vse glavne znamenitosti območja Živega muzeja Krasa, ki je bil leta 2017 izbran za najboljšo tematsko pot v Sloveniji. Pri Lipici bomo zaokrožili po italijanskem delu Krasa – Bazovica/Basovizza – gozd Bazzoni – Jezero/San Lorenzo – Hervati – Casello Modugno – kolesarska pot Cottur – Draga in si ogledali lepote naravnega rezervata doline Glinščice.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina pijače in hrane.

CENA:
Cena za celodnevno vodenje z dvema licenciranima kolesarskima vodnikoma, ​vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 39 eur/osebo. Izlet  se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

Za najem e-kolesa nas kontaktirajte na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali e-naslov: info(@)bikeslovenia.si .

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležence so naše skupine, zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest.  Prijava je potrjena s plačilom 100% avansa. V primeru premajhnega števila prijav se izlet ne izvede in avans vrnemo.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni. 

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 33 km
 Skupni vzpon: ca 400 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: asfalt,  makadam
 Zahtevnost: ne zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika