Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Pomlad na Krasu

KDAJ: v soboto, 23. aprila 2022

ZBIRNO MESTO:
Komen (20 km iz Sežane), pred OMV črpalko, ob 9:00 (odhod 9:30). Kako do OMV črpalke v Komnu.

OPIS POTI:
Naša prva kolesarska avantura ne bo naporna, saj smo šele dobro pričeli z zbiranjem kondicije. Pot bo pa ravno pravšnja, da se nekoliko razgibamo in spet začutimo podlago na dveh kolesih tako po asfaltu, kot tudi makadamu, mogoče bomo kje naredili tudi kakšen korak peš. Pot nas bo vodila čez Kras, ki se že prebuja v pomlad, skozi manjše kraške vasi Lipa, Temnica, Kostanjevica, ... ustavili se bomo tudi ob kakšni kraški zanimivostih. Ob koncu ture pa zavijemo na čisto pravo kraško OSMICO, da se okrepčamo s kraškimi dobrotami in kozarcem zdravilnega terana. Tisti, ki bo želel seveda, napovedali smo nas že. :)
Veste kaj je to OSMICA?

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Cena za vodenje s turnokolesarskima in lokalnima turističnima vodnikoma, pet spominskih digitalnih fotografij iz poti ter organizacijo izleta je 30 eur/osebo. Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev. Plačilo je mogoče tudi z novimi turističnimi boni (BON 21).

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 30 km
 Skupni vzpon: ca 450 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt, enoslednice
 Zahtevnost: kondic. ne zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika