Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Po obronkih in na Nanos (Suhi vrh)

KDAJ: v nedeljo, 7. avgusta 2022

ZBIRNO MESTO:
Na parkirišče pri »Okrepčevalnici Prepih«, Belsko 1a, 7 km iz Postojne, ob glavni cesti Postojna – Predjamski grad (https://goo.gl/maps/jxzcztGJvB72), ob 8:00 (odhod 8:30).

OPIS POTI:
Od kozolca Toplar zavijemo v gozdove Nanosa in se po makadamski cesti zmerno a vztrajno povzpnemo do vznožja Suhega vrha. Zadnjih 50 vm na najvišji vrh kraške planote Nanos naredimo peš. Z vrha se nam ponudi veličasten razgled na Postojnsko kotlino, kar si lahko ogledamo tudi iz line vojaškega italijanskega rova. Sledi dolg spust, mimo najstarejše tise v Sloveniji, po stari Rimski/Jamborni/Furmanski cesti mimo pastirčka Jakoba in stare vaške vage vse do izhodišča, kjer si lahko ogledamo repliko »lesene pošasti«.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumamiin sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, očala, reze​rvna zračnica, primerna oblačila, zadostna k​oličina hrane in p​ijače.

CENA:
Cena za vodenje z dvema licenciranima kolesarskima vodnikoma, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 35 eur/osebo. Za vse, ki ste že kolesarili z nami - 10 % (31,50 eur)Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 40 km
 Skupni vzpon: ca 1.000 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: asfalt,  makadam
 Zahtevnost: kondic. srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Vzpon na Suhi vrh (peš) ca 50 vm