Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Po Krpanovih poteh

Krpanovo kobilico naj zamenja kolo, star klobuk s širokimi kraji čelada in debelo sukno iz domače volne, športna oprema. Slovenski zmagoviti značaj in samozavest, pa le imejte s seboj.

KDAJ: 
I. termin / vikend, 23. in 24. julija 2022
II. termin / vikend, 27. in 28. avgusta 2022
III. termin / vikend, 24. in 25. septembra 2022

ZBIRNO MESTO:
Pred PTC Primorko v Postojni ob 8:30 (odhod 9:00) 

OPIS POTI:
S kolesarjenje začnemo v Postojni, se zapeljemo mimo travnikov in pašnikov čez okoliške vasi, po Pivški kotlini in ob Pivških presihajočih jezerih. Sledi zmeren vzpon ob vznožju Sv. Trojice, kjer je domoval Martin Krpan, ter skozi javorniške in snežniške gozdove vse do skrajnega roba Cerkniškega jezera in romantičnega gradu Snežnik. Približno na polovici poti v Loški dolini prespimo. Drugi dan nadaljujemo proti Velikim Blokam in pod coprniško goro Slivnico. Pot nas zapelje čez Cerkniško jezero in Rakov Škocjan z malim in velikim naravnim mostom ter nazaj v Postojno.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače. Zagotovljen bo prevoz prtljage (ena potovalka ali manjši kovček na osebo) zato vzemite s seboj na kolo le najnujnejše.

CENA:
Cena za vodenje s kolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom, nočitev v 2-posteljnih sobah (hostel Ars Viva), turistično takso, zajtrk, toplo kolesarsko malico, večerjo, prevoz prtljage Postojna-Podcerkev-Postojna, zemljevid Velike Krpanove poti, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je:
- pri udeležbi minimalno 4 oseb: 169 eur/osebo,
- pri udeležbi 5-6 oseb: 149 eur/osebo in
- pri udeležbi 7-8 oseb: 129 eur/osebo.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Sprejemamo jih do zapolnitve mest oziroma najkasneje do sobote, 17. 9. 2022. Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru napovedi izredno slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: skupno 110 km
 Skupni vzpon: ca 1.600 vm
 Trajanje: dva celotna dneva
 Podlaga: asfalt,  makadam, kolovoz
 Zahtevnost: srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: dodatna opozorila vodnika