Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Parenzana v enem dnevu

Spomladanski športni izziv po poti zdravja in prijateljstva!

KDAJ: v soboto, 15. aprila  2023

ZBIRNO MESTO:
- za daljšo varianto: v Kopru pri stadionu ob 7:30 (odhod 7:45) oz.
- za krajšo varianto: v Sečovljah ob 8:45 (odhod 9:00).

OPIS POTI:
Kolesarjenje po poti zdravja in prijateljstva - Parenzani (Porečanki) je zagotovo eno izmed najboljših kolesarskih doživetij na Hrvaškem. Pot je varna in odmaknjena, saj je speljana po trasi stare ozkotirne železniške proge, ki je povezovala Trst in Poreč ter ponuja čudovite razglede na istrsko pokrajino, vasice ter zanimive postojanke. Gremo na pravi spomladanski športni izziv, saj jo bomo prevozili v enem dnevu. Ne hitimo ampak uživamo! Na izhodišče se pozno popoldan vračamo s kombiji.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rez​ervna zračnica, primerna oblačila, zadostna kol​ičina hrane in p​ijače.

CENA: 
Cena za celodnevno vodenje z dvema turno kolesarskima vodnikoma, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti, organizacijo izleta in prevoz na izhodišče je pri udeležbi:

- min 10 kolesarjev = 79 eur/osebo
- min 15 kolesarjev = 69 eur/osebo

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne, zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do petka, 7. aprila oz. do  zapolnitve mest. Prijava je potrjena s plačilom avansa v višini 40 eur. V primeru premajhnega števila prijav se tura ne izvede in avans vrnemo.

Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali pišite na: info(@)bikeslovenia.si.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru izredno slabega vremena bo tura prestavljena na soboto, 22. aprila 2023, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: iz Kopra ca 100 km / iz Sečovelj 80 km
 Skupni vzpon: ca 960 vm / ca 800
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz in asfalt
 Zahtevnost: kondicijsko zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika