Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Okrog Snežnika

Kilometri gozdov neokrnjene narave in sprostitev v poletni vročini.

KDAJ: Kmalu več informacij. Prijavite se na novice.

ZBIRNO MESTO:
Pred Gostiščem Mašun, ob 9:00 (odhod 9:30). Kako do Gostišča Mašun? 

OPIS POTI:
Po utrjenih makadamskih poteh bomo zaokrožili okrog Snežnika, globoko v hladu gozda, ki ga bodo kot zelene oaze prekinjali kraški travniki. Najprej do razgledne Milanje, nato na območje ob slovensko-hrvaški meji, kjer v gozdu stoji spomenik – letalsko krilo v spomin pilotu Križaju. Vzpon nas bo nagradil s prečudovitim razgledom proti Kvarnerju. Na delu območja, ki ga bomo prevozili je potekala Rapalska meja zato je vidnih še veliko ostankov iz tistega časa, bunkerjev, zbiralnikov za vodo in tudi kapelica. Ob povratku nas bo čakalo zasluženo kosilo v Gostišču Mašun, v objemu snežniških gozdov.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem (lahko tudi električno), kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračni​ca, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (kosilo ob koncu ture je v ceni).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje s turnokolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom, kosilo, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 59 eur/osebo. Izlet se lahko odpove, če ni prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest. Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Za najem e-kolesa nas kontaktirajte.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 60 km
 Skupni vzpon: ca 1.100 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: asfalt,  makadam
 Zahtevnost: kondic. zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: na turi večinoma ni gsm signala

Zgodbe iz naših gozdov: Na izlet na Gomance