Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Nanos - Ocra Mons ali Kraljeva gora

Na Nanos malo drugače in samo z E-MTB!

KDAJ:
 Kmalu več informacij. Prijavite se na novice.

ZBIRNO MESTO:
Na parkirišče pri »Okrepčevalnici Prepih«, Belsko 1a, 7 km iz Postojne, ob glavni cesti Postojna – Predjamski grad (https://goo.gl/maps/jxzcztGJvB72), ob 8:30 (odhod 9:00).

OPIS POTI:
Zapustimo staro »Furmansko pot« in se po gozdni makadamski cesti zmerno a vztrajno vzpenjamo po vzhodni strani kraške planote Nanos, do razglednega in tudi najvišjega vrha – Suhega vrha (1.313 mnv). Po krajšem spustu zopet nadaljujemo z vzponom, globoko v nanoških gozdovih, po nekoliko bolj razgibanem terenu (občasno sestopimo s kolesa). Ko dosežemo Vojkovo kočo na Nanosu oz. Plešo je ves naš trud nagrajen s prečudovitim razgledom na Postojnska vrata, Pivško kotlino, Vipavsko dolino ter čez Kras do Jadranskega morja. V koči si privoščimo zasluženo malico. Ob povratku nas po spustu po zahodnem delu nanoške planote čaka še nekaj višinskih metrov saj zavijemo do nanoških ledenikov (ledenih jam)..

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje z licenciranim kolesarskim in turističnim vodnikom, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti, toplo malico na Nanosu in organizacijo izleta je 46 eur/oseboTura se lahko odpove, če ni prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Za najem e-mtb kolesa nas kontaktirajte!

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 60 km
 Skupni vzpon: ca 1.400 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: asfalt,  makadam, goz. vlaka
 Zahtevnost: kondic. in delno teh. zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: ni opozorila