Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Na Mašun na pašto

Kilometri gozdov neokrnjene narave in sprostitev v poletni vročini.

KDAJ: Kmalu več informacij. Prijavite se na novice.

ZBIRNO MESTO:
Ekomuzej Pivških presihajočih jezer,
https://maps.app.goo.gl/RXmYgJtM9x6Pc5g57
Slovenska vas 10, Pivka, ob 8:00 (odhod ob 8:30).

OPIS POTI:
Zapeljemo se po Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera, z zmernim vzponom pod Sv. Trojico, v hlad javorniških in snežniških gozdov vse do Mašuna, kjer nam bodo zaplesale brbončice ob najboljši pašti* s tartufi. Nekaj krajših vzponov nas čaka še ob povratku. Ves čas vozimo po utrjeni gozdni cesti, kjer nam kilometri gozdov nudijo stik z neokrnjeno naravo in sprostitev v poletni vročini.
*pašta = testenine

Kako smo se imeli lansko leto lahko vidite na našem youtube kanalu.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla kolesarska malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje z dvema licenciranima kolesarskima vodnikoma,​ toplo malico*, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo ture je 59 eur/osebo.  Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.
*V kolikor ne želite za malico testenin s tartufi, nas prosimo na to opozorite že ob prijavi, da se lahko dogovorimo za drugo, za vas bolj primerno malico.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. Prijava je potrjena s 100 % plačilom avansa. ​V primeru premajhnega števila prijav se izlet ne izvede in avans vrnemo.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov! 
BIKE SLOVENIA
  

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 55 km
 Skupni vzpon: ca 800 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: asfalt,  makadam, kolovoz
 Zahtevnost: kondic. zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika