Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Med rujem in kamnom 2

Kras je kamen, ki je po legendi padel bogu iz strgane vreče. Ruj, kraška zemlja in trte ustvarijo jeseni na Krasu pisano kuliso.
Gremo na Matični kras!

KDAJ: ​Kmalu več informacij. Prijavite se na novice.

ZBIRNO MESTO:
V vasi Križ, pri cerkvi sv. Križa (https://goo.gl/maps/KVgZkMPFTD6CKucv9). Ob regionalni cesti Sežana – Dutovlje (4 km iz Sežane), ob 9. uri (odhod 9:30).

OPIS POTI:
Matični kras je planota, vpeta med Vipavsko dolino, Brkini in Tržaškim zalivom. Kolesarili bomo po utrjenih makadamskih poteh in kolovozih, med kraškim kamnom, škrlatnim rujem, črnim borom in pisanimi vinogradi. Obiskali bomo vasi s tipično kraško arhitekturo Križ, Tomaj, Pliskovico, ... in mater vseh trt na Krasu, ki s preko 230 leti velja za najstarejšo na Krasu.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo (lahko tudi električno) s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina pijače in hrane.

CENA:
Cena za vodenje z licenciranim kolesarskim vodnikom, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 32 eur/osebo. Vsem, ki ste letos že kolesarili v naši družbi poklanjamo ca 10 % popusta (29 eur/osebo). Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne in prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. Prijava je potrjena s  plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pišite nam na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite na tel. št. 041 208 387.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!


BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice

Tehnični podatki

 Dolžina: 38 km
 Skupni vzpon: ca 550 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt, kolovoz
 Zahtevnost: tehnično nezahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika