Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Iz Trbovelj na Sveto planino

Gremo v Zasavje!
IZ TRBOVELJ NA SVETO PLANINO


KDAJ: v nedeljo, 29. oktobra 2023

ZBIRNO MESTO:
Pred Mladinskim hostlom Trbovlje (Zavod za mladino in šport) ob 9:30 (odhod 10:00)  https://maps.app.goo.gl/6uyA59Zs83Gjh8d46

OPIS POTI:
Trbovlje leži v središču Zasavja, obkroženo z zelenimi vrhovi, ki nas vedno nagradijo s krasnim razgledom. Eden izmed njih je Sveta planina ali tudi tako imenovan Partizanski vrh (1011 mnv). Izpred hostla Trbovlje se bomo zapeljali najprej skozi avtentično okolje stare rudarske kolonije Njiva ter takoj za njim zagrizli v kolena, saj bo sledil zelo strm klanec, ki ne bo popusti do 9-tonskega rudarja Prometeja, ki bdi nad nekdaj industrijsko zasavsko dolino. Tudi v nadaljevanju bo strmo, hrib ne bo popustil vse do vrha, do Svete planine. Na vrhu stoji cerkev Marijinega imena oziroma cerkev Sv. Ane, ki je najvišje ležeča župnijska cerkev v ljubljanski nadškofiji. Spominska plošča na kamnitem zidu pod cerkvijo pravi, da je na tem kraju stal planinski hotel Ana, postavljen septembra 1935 in požgan aprila 1943. Smo že omenili, da bo razgled z vrha imeniten? Ob povratku bomo uživali v spustu in pogledih na zasavsko dolino ter ostale vrhove, ki nas čakajo, da jih osvojimo ob naslednji priliki.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo (priporočamo električno!) s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna, brez nje ne štartamo), rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina pijače in hrane (malica iz nahrbtnika).

CENA:
Vodenje je brezplačno. Finančno ga omogoča Občina Trbovlje, v okviru projekta Ureditev turističnih točk, ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.  

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne in prijave obvezne. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik).  

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!

BIKE SLOVENIA in OBČINA TRBOVLJE / VISIT TRBOVLJE
Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice

Tehnični podatki

 Dolžina: 22 km
 Skupni vzpon: ca 1000 vm
 Trajanje: 5-6 ur
 Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz
 Zahtevnost: kondicijsko zelo zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Priporočamo e-kolo!