Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Grajska kolesarska pot

Kolesarjenje med srednjeveškimi gradovi in dvorci!

KDAJ: Kmalu več informacij. Prijavite se na novice.

ZBIRNO MESTO: 
Parkirišče pred PTC Primorka v Postojni, ob 8:30 (odhod 9:00)

OPIS POTI:
Na mestnem hribu nad Postojno lahko že na začetku poti opazujmo ruševine gradu Postojna (Adelsberg). Kolesarimo proti Planinskem polju, kjer občudujemo ruševine nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperg (Haasberg), ogledamo si tudi Ravbarjev stolp. Nadaljujemo čez Lohačo in skozi "Pudgurske" vasi dokler ne zagledamo v pečino ujet največji jamski gradu na svetu - Predjamski grad. Čaka nas še grajski kompleks v Orehku in grad Prestranek ter povratek v Postojno.

OPREMA:

Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračni​ca, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje z dvema turnokolesarskima in lokalnima turističnima vodnikoma, toplo kolesarsko malico, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 59 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. ​ Prijava je potrjena s plačilom 100% avansa. V primeru premajhnega števila prijav se izlet ne izvede in avans vrnemo.

Za najem e-kolesa nas kontaktirajte na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali e-naslov: info(@)bikeslovenia.si .

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice .

Tehnični podatki

 Dolžina: 50 km
 Skupni vzpon: ca 700 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: pretežno asfalt, utrjen makadam
 Zahtevnost: kondic. zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika