Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Furmanska kolesarska pot

Na dveh kolesih po starodavni trasi Furmanov.

KDAJ: Kmalu več informacij. Prijavite se na novice.

ZBIRNO MESTO:
Pred TIC Galerijo pri knjižnici Bena Zupančič v Postojni, ob 8:00 (odhod 8:30).

OPIS POTI:
Furmani so z vozovi, mi bomo pa na dveh kolesih, vozili po starodavni trasi Furmanske ali Jamborne ceste, ki je potekala med Planino in Razdrtim. To je najstarejša prometna povezava čez Postojnska vrata po kateri so furmani tovorili različno blago v Trst. Najbolj so bili znani po dolgih ladijskih jamborih. Repliko »lesene pošasti« (najdaljšega, kar 64 m dolgega jambora) bomo videli pri kozolcu Toplar

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezer​vna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina ​hrane in pija​če.

CENA:
Cena za vodenje z dvema licenciranima kolesarskima vodnikoma, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 29 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev. 

Za najem e-kolesa nas kontaktirajte na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali e-naslov: info(@)bikeslovenia.si .

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležence so naše skupine, zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest.  Prijava je potrjena s plačilom 100 % avansa. V primeru premajhnega števila prijav se izlet ne izvede in avans vrnemo.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena za en teden, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 35 km
 Skupni vzpon: ca 800 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: asfalt,  makadam, kolovoz
 Zahtevnost: kondic. srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: dodatna opozorila vodnika