Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Čez vojaški poligon Poček

Kolesarska tura po trasi kolesarjenja na snemanju za oddajo "Na lepše - oddaja o turizmu", čez Javornike in vojaški poligon Poček.

KDAJ: Kmalu več informacij. Prijavite se na novice.

ZBIRNO MESTO: Parkirišče pred PTC Primorka v Postojni.

OPIS POTI:
Z daljšim, a zmernim vzponom se povzpnemo nad Postojno v Javorniške gozdove mimo koliševke in nad vojaško vadišče Poček, ki nas nagradi s čudovitim razgledom na kraško planoto Nanos. Po pavzi za malico iz nahrbtnika, sledi spust po utrjeni poti čez poligon, Poček in Bile. Območje jeodkupila in namenila za usposabljanje vojska leta 1970, pred tem je bilo dom lipicancem inpomemben del lipiške kobilarne. Na izhodišče se vrnemo čez vasi Postojnske kotline ob reki Pivki.

OPREMA:

Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem (lahko tudi električno), kolesarska čelada (obvezna), rokavice, očala, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Cena za vodenje s kolesarskima in lokalnim vodnikom, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 29 eur/osebo. ​ Tura se lahko odpove, če ni prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. ​ Prijava je potrjena s plačilom 100% avansa. V primeru premajhnega števila prijav se izlet ne izvede in avans vrnemo.

Za najem e-kolesa nas kontaktirajte na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali e-naslov: info(@)bikeslovenia.si .

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice .

Tehnični podatki

 Dolžina: 30 km
 Skupni vzpon: ca 550 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: tehnično nezahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika