fbpx

Vodene kolesarske avanture

Zeleni kras

Zeleni kras - stopite v krasni svet naravnih čudes, fascinantnih gradov in vznemirljive preteklosti. Postojnska jama, Predjamski grad, Cerkniško jezero, ...

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Čez vojaški poligon Poček - premierna tura

Premierna tura po trasi kolesarjenja na snemanju za oddajo "Na lepše - oddaja o turizmu".

KDAJ: v nedeljo, 8. maja 2022, ob 9:00 (odhod 9:30)

ZBIRNO MESTO:
Parkirišče pred PTC Primorka v Postojni.

OPIS POTI:
Z daljšim, a zmernim vzponom se povzpnemo nad Postojno v Javorniške gozdove mimo koliševke in nad vojaško vadišče Poček, ki nas nagradi s čudovitim razgledom na kraško planoto Nanos. Po pavzi za malico iz nahrbtnika, sledi spust po utrjeni poti čez poligon, Poček in Bile. Območje je odkupila in namenila za usposabljanje vojska  leta 1970, pred tem je bilo dom lipicancem in pomemben del lipiške kobilarne.  Na izhodišče se vrnemo čez vasi Postojnske kotline ob reki Pivki.

OPREMA:

Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Cena za vodenje z dvema turnokolesarskima in lokalnima vodnikoma, pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je na premierni turi 25 eur/osebo . Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše s kupine majhne in prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Prijava je potrjena s plačilom.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 30 km
 Skupni vzpon: ca 550 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: tehnično nezahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Ogledna tura: 18. 4. 2022
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika