fbpx
Po mejah občine Postojna

Krožna Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna, 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. Tura je z 90 - 100 kilometri in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi. Čista desetka!

Korona tura
Korona tura - vodeno

Kolesarjenje po skrajnih mejah občine Postojna.

KDAJ: v soboto, 22. maja 2020

ZBIRNO MESTO: Pred PTC Primorka v Postojni, ob 8:00 (odhod 8:30)

OPIS POTI: 
Krožna Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna, 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. Vozimo odmaknjeni od vrveža civilizacije, čez Javorniške gozdove, ob vznožju Nanosa, po stari rimski cesti in za konec mimo ruševin nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperg. Tura je s skoraj 100 kilometri in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi. Čista desetka!

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla kolesarska malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje s turnokolesarskim vodnikom, toplo malico, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo ture je 44 eur/osebo. Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj  pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

DODATNA INFORMACIJA: 
Udeležba na "Korona turi" vodeno šteje za "2. Korona izziv", ki poteka od 30.4 do 30.5.2021. Potrebna je samo registracija na www.bikeslovenia.si.

 
S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru izredno slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščen​i o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Prijava na e-novice 2. korona izziv
Tehnični podatki

 Dolžina: skoraj 100 km
 Skupni vzpon: polnih 2.000 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: kondicijsko zelo zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
GPX: Korona tura
 Opozorilo: Tura je dolga, tempo vožnje bo zmeren, a vztrajen.