21. FEBRUAR JE MEDNARODNI DAN TURISTIČNIH VODNIKOV 

V spomin na ustanovitev Svetovne zveze turističnih vodnikov (World Federation of Tourist Guide Associations) leta 1985 je 21. februar, Mednarodni dan turističnih vodnikov. Namen praznovanja je ozaveščanje o pomenu turističnih vodnikov za promocijo turizma in kulturne dediščine ter priznanje njihovega dela in strokovnosti.

Na ta dan se predstavljajo turistični vodniki s številnimi vodenji tudi v Sloveniji. Pri Visit Postojna bodo obeležili Mednarodni dan turističnih vodnikov z zanimivimi brezplačnimi vodenji, ki jih bomo izvedli lokalni turistični vodniki destinacije Zeleni kras. Na voljo bodo različna vodenja, dve bomo izvedli tudi pri Bike Slovenia, in sicer v nedeljo, 26. februarja 2023.

1. vodenje: SPREHOD MED TREMI REKAMI PLANINSKEGA POLJA
KDAJ: v nedeljo, 26. februarja 2023 ob 10. uri
ZBIRNO MESTO: Pred gradom Haasberg (Hošperk) v Planini.
OPIS: Zgodbo o vodi na kraškem svetu začnemo pri nekoč najlepšem baročnem dvorcu v Sloveniji, pri gradu Haasberg (Hošperk) ob robu kraškega polja. Po Planinskem polju si utira pot reka Unica in sprehodimo se vse do njenega izvira pri Planinski jami pod Ravbarjevim stolpom. Na izhodišče se vremo po delu Scilkine učne poti mimo Malenšice in sramežljive Škratovke.
OPREMA: Dobri pohodni čevlji
ČAS TRAJANJA: ca 2,5 uri
CENA: Vodenja je brezplačno, omogoča ga Visit Postojna.
PRIJAVE IN INFORMACIJE: Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (ob prijavi navedite ime in priimek oseb, ki jih prijavljate ter eno kontaktno tel. št.). Za več informacij pišite ali pokličite na 031 787 345.


2. vodenje SKRIVNOST UNŠKE KOLIŠEVKE
KDAJ: v nedeljo, 26. februarja 2023 ob 13. uri
ZBIRNO MESTO: Pred gradom Haasberg (Hošperk) v Planini.
OPIS: Unška koliševka je s 100 m globine ena največjih slovenskih jam udornic. Ni pa samo to! Njena skrivnost in glavna zanimivost so skoraj 100 let stari podzemni rovi in bunkerji, ki so jih zgradili italijanski vojaki med obema vojnama in tako ta izjemni naravni pojav spremenili v vojaški objekt. Je najbolj spektakularen ostanek Alpskega zidu v Sloveniji in največja utrdba v prvi liniji Alpskega zidu.
OPREMA: Dobri pohodni čevlji (okrog jame in v rovih je lahko spolzko) in svetilka.
ČAS TRAJANJA: ca 2 uri
CENA: Brezplačno vodenje za eno skupino (10 udeležencev) omogoča Visit Postojna. Dodatnih 10 oseb se lahko udeleži vodenja po promocijski ceni 10 eur/osebo.
PRIJAVE IN INFORMACIJE: Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest na e-naslov: info@bikeslovenia .si (ob prijavi navedite ime in priimek oseb, ki jih prijavljate ter eno kontaktno tel. št.). Za več informacij pišite ali pokličite na 031 787 345.
Več o ​SKRIVNOSTI UNŠKE KOLIŠEVKE si lahko preberete tudi tukaj.


Vabljeni!

#visitpostojna #planinskopolje# unskakolisevka #bikeslovenia #brezplacnovodenje