fbpx
Skrivnosti in legende

V Postojne in okolici lahko odkrivamo še danes zelo žive zgodbe in legende o srednjeveških vitezih v mogočnih in odmaknjenih gradovih ter dvorcihbelih vilahzlobnem zmajupogumnem pastirčku, zmajevih mladičih ter o drugih skrivnostih tišine podzemnega kraškega sveta.

Od Erazma do Ravbarja
Od Erazma do Ravbarja

Visit Postojna in Bike Slovenia vas vabita na kolesarjenje med srednjeveškimi gradovi po delu Grajske kolesarke poti.

KDAJ: v nedeljo, 6. junija 2020

ZBIRNO MESTO:
Pred TIC Galerijo pri knjižnici Bena Zupančič v Postojni, ob 8:30 (odhod 9:00).

OPIS POTI:
Po utrjenih makadamskih in asfaltnih poteh bomo zaokrožili okrog gradov in dvorcev na Grajski kolesarski poti. Na mestnem hribu nad Postojno lahko že na začetku poti opazujmo ruševine gradu Postojna  (Adelsberg). Kolesarimo proti vasi Landol ter po kolovozu do največjega jamskega gradu na svetu. S pogledom na v pečino ujet Predjamski grad se prepustimo legendi o vitezu Erazmu. Nadaljujemo skozi "Pudgurske vasi" vse do roba Planinskega polja, kjer si ogledamo še Ravbarjev stolp ter ruševine nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperg (Haasberg). Po krajšem počitku nas čaka še zadnji zahtevnejši vzpon mimo Unške koliševke vse do Ravbarkomande in spust do Postojne.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Vodenje s kolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom je brezplačno.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, TK vodnik).  Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA in VISIT POSTOJNA


COVID-19 obvestilo! 
Vsi udeleženci kolesarjenja morajo upoštevati priporočila NIJZ glede vzdrževanja minimalne medosebne razdalje ves čas rekreacije, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja. S prijavo udeleženec potrdi, da je seznanjen z informacijam in navodili, ki so objavljena na:  https://www.bikeslovenia.si/sl/kontakt/covid-19  in jih bo upošteval.  

Kolesarska tura »Od Erazma do Ravbarja« se izvaja v okviru projekta LAS kolesarska veriga na podeželju.

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 45 km
 Skupni vzpon: ca 600 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Ogledna tura: 10.5.2021
 Opozorilo: Držimo se navodil NIJZ glede preprečevanja širjenja okužbe covid-19.

Prijava na e-novice