fbpx
Pudgura

Pudgura zajema sedem vasi, ki se nahajajo na območje pod Goro (Svetim Lovrencem) in pod Nanosom, v tako imenovani "Pudguri", le par kilometrov sevorozahodno od Postojne.

Po Pudguri
Po Pudguri

Visit Postojna, Turistično društvo Pudgura in Bike Slovenia vas vabimo na vodeno kolesarsko turo "Po Pudguri''.

KDAJ: v nedeljo, 16. maja 2020

ZBIRNO MESTO:
Na parkirišče pri »Okrepčevalnici Prepih«, Belsko 1a, 7 km iz Postojne, ob glavni cesti Postojna – Predjamski grad (https://goo.gl/maps/jxzcztGJvB72), ob 9:00 (odhod 9:30).

OPIS POTI:
Na krožni kolesarski poti bomo skozi vasi, mimo katerih so vozili že Rimljani in kasneje Furmani z vozovi, spoznali »Pudguro«, območje pod Goro (Sveti Lovrenc) in pod Nanosom. Zapeljali bomo mimo starega rimskega milnika, furmanske mitnice, skozi gozd, čez travnike in Nanoščico ter obiskali Erazma pri Predjamskem gradu. Ste vedeli, da je skozi te kraje potoval v Trst 64 metrov dol in 9 ton težek jambor? Repliko bomo videli pri kozolcu, v katerem se nahaja tudi zelo zanimiva etnografska zbirka. Zgodbo kozolca nam bodo z veseljem predstavili člani TD Pudgura, ki bodo poskrbeli tudi za okrepčilo.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Vodenje s kolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom je brezplačno. Pri kozolcu bo ob povratku na voljo malica (5 eur) in voden ogled kozolca (2 eur). Malica in vodenje po kozolcu sta opcijska, plačate na dan kolesarjenja TD Pudgura. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da ob prijavi sporočite vaše želje.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, TK vodnik).  Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!


BIKE SLOVENIA - VISIT POSTOJNA - TD PUDGURA


COVID-19 obvestilo! 
Vsi udeleženci kolesarjenja morajo upoštevati priporočila NIJZ glede vzdrževanja minimalne medosebne razdalje ves čas rekreacije, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja. S prijavo udeleženec potrdi, da je seznanjen z informacijam in navodili, ki so objavljena na: COVID-19 in jih bo upošteval.  

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 31 km
 Skupni vzpon: ca 500 vm
 Trajanje: pol dnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: srednje  zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Ogledna tura: 10.05.2021
 Opozorilo: Držimo se navodil NIJZ glede preprečevanja širjenja okužbe covid-19

Prijava na e-novice