fbpx
Sveta Trojica

Ljudje na Pivškem si že od nekdaj prisvajajo lik Martina Krpana za svojega . Prav gotovo se jim je priljubila podoba tega silnega moža, ki še danes pooseblja pogum, moč, zvitost in hvaležnost.Ta silni mož naj bi živel na Vrhu pri Sveti Trojici.

Čez Sveto Trojico
Sv. Trojica (1106 mnv)

Rekreativno vodeno kolesarjenje!

KDAJ: v soboto, 1. maja 2021

ZBIRNO MESTO:
Pred  PTC Primorka v Postojni, ob 8:30 (odhod 9:00).

OPIS POTI:
Po ogrevanju in pregledu koles bomo naredili krožno kondicijsko turo čez Javornike na razgledni vrh Sv. Trojico (1.106 mnv). Po kratki pavzi nadaljujemo do Petelinjskega jezera in mimo Počka. Na spustu bomo lahko prikazali pravilno/aktivno držo na kolesu.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rez​ervna zračnica, primerna oblačila, zadostna kol​ičina hrane in p​ijače.

CENA: 
Prispevek za udeležbo na poldnevni turi s turnokolesarskim vodnikom je 25 eur.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, TKV 1). Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. S prijavo potrdi upoštevanje priporočila NIJZ. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Prijava na e-novice

COVID-19 informacije in navodila:
- Med izvajanjem športne vadbe je potrebno upoštevati priporočila NIJZ glede vzdrževanja minimalne medosebne razdalje ves čas rekreacije (vsaj 2 metra, razen med člani skupnega gospodinjstva), pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.
- Na kolesarjenje pridite, le če ste popolnoma zdravi, brez naslednjih simptomov in znakov: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki.
- Ves čas ture uporabljajte samo lastno kolo in se ne dotikajte koles drugih udeležencev (razen koles članov skupnega gospodinjstva). Po prihodu domov si temeljito umijte roke.
- Pijte samo iz lastnega bidona/meha. Jejte samo lastne energijske tablice ali druge prigrizke.
- V nahrbtniku imejte zaščitno masko in razkužilo, ki ju uporabite, če bi morali zaradi izredne situacije (npr. nudenje pomoči) do druge osebe bližje, kot je priporočena razdalja in ta oseba ni član skupnega gospodinjstva.
- Vaš kolesarski vodnik je zdrav, ima potrdilo o preboleli bolezni covid-19.

Tehnični podatki

 Dolžina: 35 km
 Skupni vzpon: ca 750 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost:  kondicijsko zahtevna tura, za začetek sezone :)
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: držimo se vseh navodil NIJZ glede preprečevanja širjenja okužbe covid-19