fbpx
Nanoša planota

Nanoška planota je samostojno pogorje s številnimi naravnimi lepotami. S pobočja Nanosa lahko opazujemo lepote Slovenije. Ob ugodnem vremenu lahko vidimo Triglavsko pogorjeSnežnikTrnovski gozd, ...

Po obronkih Nanosa
Po obronkih Nanosa

Visit Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabi na kolesarsko turo na najvišji vrh kraške planote Nanos.

KDAJ: v soboto, 28. avgusta 2021

ZBIRNO MESTO:
Na parkirišče pri »Okrepčevalnici Prepih«, Belsko 1a, 7 km iz Postojne, ob glavni cesti Postojna – Predjamski grad (https://goo.gl/maps/jxzcztGJvB72), ob 9:00 (odhod 9:30).

OPIS POTI:
Od kozolca Toplar zavijemo v gozdove Nanosa in se po makadamski cesti zmerno a vztrajno povzpnemo do vznožja Suhega vrha. Zadnjih 50 vm na najvišji vrh kraške planote Nanos naredimo peš. Z vrha se nam ponudi veličasten razgled na Postojnsko kotlino, kar si lahko ogledamo tudi iz line vojaškega italijanskega rova. Sledi dolg spust, mimo najstarejše tise v Sloveniji, po stari Rimski/Jamborni/Furmanski cesti mimo pastirčka Jakoba in stare vaške vage vse do izhodišča, kjer si lahko ogledamo repliko »lesene pošasti«.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, reze​rvna zračnica, primerna oblačila, zadostna k​oličina hrane in p​ijače.

CENA: Brezplačno vodenje.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA in VISIT POSTOJNA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Prijava na e-novice
Tehnični podatki

 Dolžina: 40 km
 Skupni vzpon: ca 1.000 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt
 Zahtevnost: kondicijsko srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: zadnjih ca 50 vm vzpona na Suhi vrh gremo lahko le peš