fbpx
Na Pivško

Pivška kotlina ali Pivška dolina, tudi samo Pivka (po kraju Pivka) je pokrajinsko razgibana kotlina med visokimi dinarskimi planotami, Krasom in Brkini. Obsega površino okrog 160 km²: na severozahodu jo obroblja Nanos, na severu Hrušica, na vzhodu Javorniki in Snežnik, na zahodu pa nižji Slavinski Ravnik in Taborsko hribovje s Šilen taborom. Spodnji del kotline med Nanosom in Postojnskimi vrati se imenuje Spodnja, zgornji del med Prestrankom in Snežnikom pa Zgornja Pivka.

Po Pivški kotlini in čez Poček
Po Pivški kotlini in čez Poček

Visit Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabi na krožni poldnevni voden kolesarski izlet skozi vasi v Pivški kotlini in čez Poček.

KDAJ: v nedeljo, 20. junija 2021

ZBIRNO MESTO:
Pred Smrekarjevo domačijo v vasi Grobišče, ob 9:00 (odhod 9:30).

OPIS POTI:
Kolesarska pot nas popelje čez vasi Pivške kotline ob reki Pivki, mimo gradu Prestranek in vse do Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera, kjer si ogledamo presihajoče Petelinjsko jezero. Za lepe razglede se povzpnemo še v Javorniške gozdove, nad vojaško vadišče Poček, seveda v času ko "ni v akciji".

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rez​ervna zračnica, primerna oblačila, zadostna kol​ičina hrane in p​ijače.

CENA: brezplačno vodenje

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA in VISIT POSTOJNA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Prijava na e-novice
Tehnični podatki

 Dolžina: 30 km
 Skupni vzpon: ca 550 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt
 Zahtevnost:  ne zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril vodnika