fbpx
Brkini

Med vsemi pokrajinami sredozemskega sveta so Brkini z dolino Reke še najmanj primorski. Prevladuje flišno površje, ujeto med visoki planoti Snežnik in Čičarija. Na severu Brkinov je dolina, ki spremlja tok 50 km dolge reke Reke. Ravnina ob reki je precej mokrotna in skoraj neposeljena. Na severnem obrobju se je ob pomembni prometni poti Kvarnerju razvilo mesto Ilirska Bistrica. Osrednji in zahodni, najvišji del Brkinov sta hribovita, vzhodni del pa zaradi manjših višinskih razlik bolj spominja na gričevje. Najvišja točka pokrajine je vrh Kozlek visok 997 m.

Brkinski gozdovi
Brkinski gozdovi

Čez hribe in doline v Brkine.

KDAJ: v soboto, 5. junija 2021

ZBIRNO MESTO:
Pred Parkom vojaške zgodovine v Pivki ob 8:30 (odhod 9:00). 

OPIS POTI:
Od Parka vojaške zgodovine se zapeljemo čez Šmihevsko dolino in vzpnemo na razgledni Šilentabor, ki predstavlja najvišji vrh (751 mnv) grebena, ki deli Zgornjo Pivko od doline Reke in Brkinov. Sledi krasen spust po stari vojaški poti skozi tunel v Podstenje ter po poljski poti do Ilirske Bistrice. Zapeljemo se čez park na hribu Svobode, prečkamo Reko, zavijemo skozi Zarečje in nato čez Brkine, v dolino Posrtvice. Utrjena makadamski pot nas »gore - dole« spremlja do partizanske bolnice Zalesje, ki je bila rekonstruirana  v letu 2018 . Nadaljujemo po Košanski dolini, mimo dvorca Ravne kjer lahko na posestvu občudujemo mlade lipicance.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, reze​rvna zračnica, primerna oblačila, zadostn​a količina hrane in pi​jače (kosilo je v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje s turnokolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom, kosilo, vsaj pet digitalnih fotografij iz ture in organizacijo ture je 48 eur/osebo. Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Prijava na e-novice
Tehnični podatki

 Dolžina: 57 km
 Skupni vzpon: ca 1.300 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt
 Zahtevnost: kondicijsko zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril vodnika