fbpx
Erazem Predjamski

Po sporu z avstrijski cesarjem Friderikom III, se je Erazem več kot leto dni uspešno upiral oblegovalcem gradu, dokler ga ni izdal eden od njegovih služabnikov, ki je prižgal svečo na oknu Erazmove sobe. To je vodilo njegove sovražnike, da so ga pozneje zasuli s kamnitimi kroglami.

Vitezi na Erazmovi kolesarski poti
Vitezi na Erazmovi kolesarski poti

Visit Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabi viteško na kolo, po Erazmovi kolesarski poti v okolici Predjamskega gradu.

KDAJ:  v nedeljo, 15. avgusta 2020 

ZBIRNO MESTO:
Parkirišče pred Predjamskim gradom ob 8:30 (odhod ob 9:00).

OPIS POTI: 
Krajša, a še vedno slikovita in razgibana kolesarska pustolovščina za vse, ki želite s kolesom po poteh srednjeveških vitezov. Vabljeni na brezplačno vodeno kolesarjenje po delu Grajske in nove Erazmove kolesarske poti v okolici največjega jamskega gradu na svetu – Predjamskega gradu. Zapeljali se bomo pod mogočno kraško planoto Nanos, po poteh nekdanjih furmanov, skozi vasice z bogato zgodovino, mimo zelenih pašnikov in travnikov ter skozi hladen gozd. Ob povratku vse udeležence čaka viteško presenečenje!

OPREMA: 
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA: 
Brezplačno vodenje

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Vse udeležence naprošamo, da se v času poteka dogodka držijo priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA IN VISIT POSTOJNA 


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Prijava na e-novice
Tehnični podatki

 Dolžina: 25 km
 Skupni vzpon: ca 500 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: ne  zahtevna tura
 Zrak: 56,5 AQS
Sledenje: gpx v pripravi
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril vodnika