fbpx
Snežniški gozdovi

Snežniški gozdovi so velikanska sklenjena gozdna površina z zanimivimi kraškimi značilnostmi in pojavi, kjer kraljujejo prvinski dinarski bukovi gozdovi in jelovo-bukovi gozdovi. Tu imajo dom številne živalske vrste, med katerimi so najbolj markantne velike zveri (rjavi medved, volk, ris). Leta 2017 je bilo to območje vpisano na seznam svetovne dediščine UNESCO.

Na Mašun na pašto
Na Mašun na pašto s tartufi

Kilometri gozdov neokrnjene narave in sprostitev v poletni vročini.

KDAJ: v soboto, 10. julija 2021

ZBIRNO MESTO:
Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, https://g.page/pivskajezera?share, Slovenska vas 10, Pivka, ob 8:00 (odhod ob 8:30).

OPIS POTI:
Zapeljemo se po Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera, z zmernim vzponom pod Sv. Trojico, v hlad Javorniških in Snežniških gozdov vse do Mašuna, kjer nam bodo zaplesale brbončice ob najboljši pašti* s tartufi. Nekaj krajših vzponov nas čaka še ob povratku, saj se zapeljemo nad presihajoče kraško jezero. Ves čas vozimo po utrjeni gozdni cesti, kjer nam kilometri gozdov nudijo stik z neokrnjeno naravo in sprostitev v poletni vročini. Pot je krožna.
*pašta = testenine

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla kolesarska malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje s turnokolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom, toplo malico*, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo ture je 45 eur/osebo. Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

*V kolikor ne želite za malico testenin s tartufi ali imate druge omejitve glede hrane nas prosimo na to opozorite že ob prijavi, da se lahko dogovorimo za drugo, za vas bolj primerno, malico.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom . Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov! 
BIKE SLOVENIA  

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Prijava na e-novice
Tehnični podatki

 Dolžina: 58 km
 Skupni vzpon: ca 1.100 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: kondicijsko srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril vodnika