fbpx
Javorniški gozdovi

Javorniški gozdovi, ki se nadaljujejo v Snežniške gozdove, so največji sklenjen gozd v našem delu Evrope ter prava izbira za odmaknjeno kolesarjenje v poletni vročini. Tako vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabimo na brezplačno kolesarsko vodenje po teh čudovitih kotičkih naših koncev.

V hlad Javornikov
S kolesom v hlad Javornikov

Kilometri gozdov neokrnjene narave in sprostitev v poletni vročini.

KDAJ: v nedeljo, 29. avgusta 2021

ZBIRNO MESTO:
Pred PTC Primorka v Postojni, ob 9:00 (odhod 9:30).

OPIS POTI:
Javorniki so planota, ki se dviga med Postojno in Pivko na jugu ter Cerkniškim poljem na severu. Po utrjenih makadamskih poteh bomo z zmernim tempom premagali vzpon in prečili prostrane Javorniške gozdove ter se na drugi strani zapeljali nad Cerkniškim poljem in jezerom vse do Rakovega Škocjana, kjer si lahko ogledamo čudo narave, Mali in Veliki naravni most. V hladu gozda si bomo privoščili še energijsko pavzo ter nadaljevali do Postojne, kjer nas bo že od daleč pozdravljal mestni hrib Sovič in v daljavi mogočna kraška planota Nanos.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (kosilo je v ceni ture).

CENA:
Cena za vodenje s turnokolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom, kosilo, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo ture je 45 eur/osebo. Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Prijava na e-novice
Tehnični podatki

 Dolžina: 50 km
 Skupni vzpon: ca 800 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt
 Zahtevnost: ne zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril vodnika