fbpx
Skrivnosti in legende

V Postojni in okolici lahko odkrivamo še danes zelo žive zgodbe in legende o srednjeveških vitezih v mogočnih in odmaknjenih gradovih ter dvorcihbelih vilahzlobnem zmajupogumnem pastirčku, zmajevih mladičih ter o drugih skrivnostih tišine podzemnega kraškega sveta.

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo

Kolesarjenje med srednjeveškimi gradovi in dvorci.

KDAJ: v soboto, 28. maja 2022

ZBIRNO MESTO:
Pred PTC Primorka v Postojni, ob 8:30 (odhod 9:00).

OPIS POTI:
Na mestnem hribu nad Postojno lahko že na začetku poti opazujmo ruševine gradu Postojna (Adelsberg). Kolesarimo proti gradu Prestranek, sledi grajski kompleks v Orehku, kjer se pripravimo na vzpon po makadamski poti, ki nas poplača s krasnim pogledom na kraško planoto Nanos. Nadaljujemo skozi vasi dokler ne zagledamo, v pečino ujet največji jamski gradu na svetu - Predjamski grad. Pot skozi "Pudgurske" vasi nas pripelje do roba Planinskega polja, kjer  si ogledamo še Ravbarjev stolp ter ruševine nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperg (Haasberg). Čaka nas še zadnji zahtevnejši vzpon mimo Unške koliševke in spust do Postojne.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračni​ca, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje z dvema turnokolesarskima in lokalnima turističnima vodnikoma, toplo malico, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 55 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Z aradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne , sprejemamo jih do zapolnitve mest. Prijava je potrjena s plačilom. Plačilo je mogoče tudi z novimi turističnimi boni (BON21). Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 (Tomaž) ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 55 km
 Skupni vzpon: ca 1.200 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: kondicijsko zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril