fbpx
Erazem Predjamski

Po sporu z avstrijski cesarjem Friderikom III, se je Erazem več kot leto dni uspešno upiral oblegovalcem gradu, dokler ga ni izdal eden od njegovih služabnikov, ki je prižgal svečo na oknu Erazmove sobe. To je vodilo njegove sovražnike, da so ga pozneje zasuli s kamnitimi kroglami.

Vitezi na Grajski kolesarski poti
Vitezi na Grajski kolesarski poti - 4-5 ur

Visit Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabi na poldneven brezplačen voden kolesarski izlet po delu veličastne Grajske in nove Erazmove kolesarske poti v okolici Predjamskega gradu.

KDAJ: v soboto, 15.8.2020 

ZBIRNO MESTO:
Parkirišče pred Predjamskim gradom ob 8:30 (odhod ob 9:00)

 OPIS POTI: 
Krajša, a še vedno slikovita in razgibana kolesarska pustolovščina za vse, ki želite s kolesom po poteh srednjeveških vitezov. Organizirano brezplačno vodeno kolesarjenje po delu Grajske in nove Erazmove kolesarske poti v okolici največjega jamskega gradu na svetu – Predjamskega gradu. Z vodnikom se boste zapeljali pod mogočno kraško planoto Nanos, po poteh nekdanjih furmanov, skozi vasice z bogato zgodovino, mimo zelenih pašnikov in travnikov ter skozi hladen gozd. Ob povratku vse udeležence čaka prav posebno viteško presenečenje!

OPREMA: 
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA: 
Brezplačno vodenje

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Vse udeležence naprošamo, da se v času poteka dogodka držijo priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Grajska kolesarska pot je bila zasnovana v sklopu projekta Adrenalinsko doživljanje legend in zgodb na kolesu - Bodi legenda.Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA 


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

Dolžina: 25 km
Skupni vzpon: cca 500 vm
Trajanje: 4-5 ur 
Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
Zahtevnost: srednje zahtevna tura

Prijava na e-novice