fbpx
Snežniški gozdovi

Snežniški gozdovi so velikanska sklenjena gozdna površina z zanimivimi kraškimi značilnostmi in pojavi, kjer kraljujejo prvinski dinarski bukovi gozdovi in jelovo-bukovi gozdovi. Tu imajo dom številne živalske vrste, med katerimi so najbolj markantne velike zveri (rjavi medved, volk, ris). Leta 2017 je bilo to območje vpisano na seznam svetovne dediščine UNESCO.

Na Mašun na pašto
Na Mašun na pašto ...

Kilometri gozdov neokrnjene narave in sprostitev v poletni vročini.

KDAJ: v nedeljo, 26.7.2020

ZBIRNO MESTO:
Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, https://g.page/pivskajezera?share, Slovenska vas 10, Pivka, ob 8:00 (odhod ob 8:30).

OPIS POTI:
Zapeljemo se po Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera, mimo kraških jezer, pod Sv. Trojico, z zmernim vzponom v hlad Javorniških in Snežniških gozdov vse do Mašuna, kjer nam bodo zaplesale brbončice ob najboljši pašti s tartufi. Nekaj krajših vzponov nas čaka še ob povratku, vendar ves čas vozimo po utrjeni gozdni cesti, kjer nam kilometri gozdov nudijo stik z neokrnjeno naravo in sprostitev v poletni vročini. Pot je krožna.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za vodenje s turnokolesarskim in lokalnim vodnikom, topla malica, pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 39 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

*V kolikor ne želite za malico testenin s tartufi ali imate druge omejitve glede hrane nas prosimo na to opozorite že ob prijavi, da se lahko dogovorimo za drugo, za vas bolj primerno, malico.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Tehnični podatki

Dolžina: 55 km
Skupni vzpon: ca 1100 vm
Trajanje: celodnevna tura
Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
Zahtevnost: kondicijsko srednje zahtevna tura, tehnično nezahtevna

Prijava na e-novice