fbpx

Vodene kolesarske ture po Zelenem krasu

Javorniški gozdovi

Javorniški gozdovi, ki se nadaljujejo v Snežniške gozdove, so največji sklenjen gozd v našem delu Evrope ter prava izbira za odmaknjeno kolesarjenje v poletni vročini. Tako vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabimo na brezplačno kolesarsko vodenje po teh čudovitih kotičkih naših koncev.

V hlad Javornikov
S kolesom v hlad Javornikov - brezplačno vodenje

Kilometri gozdov neokrnjene narave in sprostitev v poletni vročini.

KDAJ: v nedeljo, 19. 7. 2020.

ZBIRNO MESTO:
Pred TIC Galerijo pri knjižnici Bena Zupančič v Postojni, ob 8:30.

OPIS POTI:
Javorniki so planota, ki se dvigajo med Postojno in Pivko na jugu ter Cerkniškim poljem na severu. Po utrjenih makadamskih poteh bomo z zmernim tempom premagali vzpon in prečili prostrane Javorniške gozdove ter se na drugi strani zapeljali nad Cerkniškim poljem in jezerom vse do Rakovega Škocjana, kjer si lahko ogledamo čudo narave, Mali in Veliki naravni most. V hladu gozda si bomo privoščili še energijsko pavzo ter nadaljevali do Postojne, kjer nas bo že od daleč pozdravljal mestni hrib Sovič in v daljavi mogočna kraška planota Nanos.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA: brezplačno vodenje

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni pa bodo obveščeni.


Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
VISIT POSTOJNA IN BIKE SLOVENIA

Tehnični podatki

Dolžina: 50 km
Skupni vzpon: ca 800 vm
Trajanje: 6-7 ur
Podlaga: makadam, asfalt
Zahtevnost: kondicijsko srednje zahtevna oz. tehnično nezahtevna tura

Prijava na e-novice