fbpx

Vodene kolesarske ture po Zelenem krasu

Snežniški gozdovi

Snežniški gozdovi so velikanska sklenjena gozdna površina z zanimivimi kraškimi značilnostmi in pojavi, kjer kraljujejo prvinski dinarski bukovi gozdovi in jelovo-bukovi gozdovi. Tu imajo dom številne živalske vrste, med katerimi so najbolj markantne velike zveri (rjavi medved, volk, ris). Leta 2017 je bilo to območje vpisano na seznam svetovne dediščine UNESCO.

Okrog Snežnika
Okrog Snežnika - celodnevni kolesarski izlet

Kilometri gozdov neokrnjene narave in sprostitev v poletni vročini.

KDAJ: v soboto, 16.8.2020

ZBIRNO MESTO:
Pred Gostiščem Mašun, ob 9:00. Kako do Gostišča Mašun? 

OPIS POTI:
Po utrjenih makadamskih poteh bomo zaokrožili okrog Snežnika, globoko v hladu gozda, ki ga bodo mestoma kot zelene oaze prekinili kraški travniki. Najprej do razgledne Milanje, nato na območje ob slovensko-hrvaški meji, kjer v gozdu stoji spomenik – letalsko krilo v spomin pilotu Križaju. Vzpon nas bo nagradil s prečudovitim razgledom proti Kvarnerju. Na delu območja, ki ga bomo prevozili je potekala Rapalska meja zato je vidnih še veliko ostankov iz tistega časa, bunkerjev, zbiralnikov za vodo in tudi kapelica. Ob povratku nas bo čakalo zasluženo kosilo v Gostišču Mašun, v objemu snežniških gozdov.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (kosilo ob koncu ture je v ceni).

CENA:
Cena za vodenje s turnokolesarskim in lokalnim vodnikom, kosilo, pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 46 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

Dolžina: 60 km
Skupni vzpon: ca 1.200 vm
Trajanje: celodnevna tura
Podlaga: makadam, asfalt
Zahtevnost: kondicijsko (tehnično ne) zahtevna tura

Prijava na e-novice