fbpx
Erazem Predjamski

Po sporu z avstrijski cesarjem Friderikom III, se je Erazem več kot leto dni uspešno upiral oblegovalcem gradu, dokler ga ni izdal eden od njegovih služabnikov, ki je prižgal svečo na oknu Erazmove sobe. To je vodilo njegove sovražnike, da so ga pozneje zasuli s kamnitimi kroglami.

Erazmova kolesarska pot
Erazmova kolesarska pot - poldnevni izlet

Po starodavnih poteh rimske legije in Napoleonove armade, vse do Erazma.

KDAJ: v soboto, 27.6.2020 

ZBIRNO MESTO:
Pred Guesthouse Mirjam, Razdrto 19, 10 km iz Postojne, ob avtocesti smer Postojna – Koper/NG, izvoz Razdrto, ob 9:00 (odhod ob 9:30).

 OPIS POTI: 
Zberemo se na prehodu iz Postojnske kotline v Vipavsko dolino, kjer je burja doma. Tukaj so že pred 2000 leti hodile rimske legije in pred 200 leti Napoleonova armada, mi pa bomo v miru, na dveh kolesih, osvojili starodavne poti, ki nas bodo popeljale čez gozd do največjega jamskega grada na svetu – Predjamskega grada, kjer je po legendi prebival tudi roparski vitez Erazem. Ob povratku po »Furmanski poti« prisluhnemo še kakšni legendi in ko se vozimo med travniki in pašnik nam pogled stalno uhaja na mogočno kraško planoto Nanos. Na izhodišču nas že čaka topla lokalna kolesarska malica

NAMIG: prespite v Guesthouse Mirjam in se naslednji dan povzpnite na vrh Nanosa, da z višine pogledate na prevoženo poti, na Postojnska vrata, Pivško kotlino, Vipavsko dolino ter čez Kras do Jadranskega morja. Na voljo sta vam dve markirani planinski poti (krajša strma in daljša položnejša). Kontakt za informacije in rezervacije nočitve v Guesthouse Mirjam na Razdrtem je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 041 684 988 (Mirjam).

OPREMA: 
Tehnično brezhibno treking aligorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla malica je v ceni izleta).  

CENA: 
Cena za vodenje s kolesarskim in lokalnim vodnikom, toplo lokalno kolesarsko malico, pet digitalnih fotografij iz poti ter organizacijo izleta je 25 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.   

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA 


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

Dolžina: 25 km
Skupni vzpon: ca 350 vm
Trajanje: poldnevni izlet 
Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
Zahtevnost: delno zahtevna tura zaradi enega daljšega in enega krajšega vzpona

Prijava na e-novice