fbpx
Martin Krpan

Nekoč je živel Martin Krpan, močan in samosvoj človek. Ukvarjal se je s tihotapljenjem angleške soli, zaradi česar ga je oblast preganjala. Nekega zimskega dne, ko je Krpan tovoril sol na svoji kobilici, mu je prišel naproti voz, na katerem je bil sam cesar, ki pa ga Krpan ni prepoznal. Ker se je voz hitro bližal, je Krpan dvignil kobilico in jo ...

Po Krpanovih poteh
Tehnični podatki

Dolžina: 110 km
Skupni vzpon: ca 1.500 vm
Trajanje: prvi dan ca 8-9 ur, drugi dan ca 4-5 ur
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz
Zahtevnost: srednje zahtevna tura

Po Krpanovih poteh

Visit Postojna in Bike Slovenia vas vabita na dvodnevno
kolesarjenje po Krpanovih poteh

KDAJ: v soboto, 6.6.2020 in v nedeljo, 7.6.2020

OPIS POTI: 
S kolesarjenje bomo začeli v Postojni, se zapeljali mimo travnikov in pašnikov čez okoliške vasi, po Pivški kotlini in ob presihajočem Petelinjskem jezeru. Sledil bo zmeren vzpon ob vznožju Sv. Trojice, kjer je domoval Martin Krpan, ter skozi javorniške in snežniške gozdove vse do Mašuna. Po postanku (možnost bo za toplo malico/kosilo) se bomo spustili proti Loški dolini, mimo romantičnega gradu Snežnik in do vasi Podcerkev (nočitev). Drugi dan bomo nadaljevali proti Cerkniškemu jezeru in požiralnikom, sledil bo Rakov Škocjan z malim in velikim naravnim mostom ter povratek v Postojno. Ker bo še dovolj energije se bomo za konec povzpeli še na Pečno reber, ki nas bo nagradila s čudovitim razgledom na Postojno, mestni hrib z ostanki gradu Adelsberg ter na mogočno kraško planoto Nanos. Privoščili si bomo zasluženo (tekoče) okrepčilo saj sledil le še kratek spust na izhodišče.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače. Zagotovljen bo prevoz prtljage (ena potovalka ali manjši kovček na osebo) zato vzemite s seboj na kolo le najnujnejše.

POVRATEK:
Povratek v Postojno je predviden med 14. in 15. uro.

CENA:
Vodenje z lokalnim turističnim/kolesarskim vodnikom je brezplačno (!)
Vaš strošek je spanje v dvoposteljnih sobah v hostlu Ars Viva v Podcerkvi. Cena nočitve z zajtrkom je 25 eur/osebo (plačate direktno hostlu). Drugi stroški, kot so stroški za hrano in pijačo, so odvisni od vaših želja in potreb.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne in jih sprejemamo do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Število udeležencev je omejeno na osem kolesarjev. Vaša prijava bo dokončno potrjena s plačilom nočitve.
 
S prijavo udeleženec tudi potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost vendar je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

V primeru izredno slabega vremena bo kolesarjenje prestavljeno na 13.-14.6.2020.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA in VISIT POSTOJNA

Prijava na e-novice