fbpx
Erazem Predjamski

Po sporu z avstrijski cesarjem Friderikom III, se je Erazem več kot leto dni uspešno upiral oblegovalcem gradu, dokler ga ni izdal eden od njegovih služabnikov, ki je prižgal svečo na oknu Erazmove sobe. To je vodilo njegove sovražnike, da so ga pozneje zasuli s kamnitimi kroglami.

Vitezi na Erazmovi kolesarski poti
Vitezi na Erazmovi kolesarski poti

Visit Postojna vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabi viteško na kolo, po Erazmovi kolesarski poti v okolici Predjamskega gradu.

KDAJ:  v ponedeljek, 15. avgusta 2022 

ZBIRNO MESTO:
Parkirišče pred Predjamskim gradom ob 9 :00 (odhod ob 9:30).

OPIS POTI: 
Krajša, a še vedno slikovita in razgibana kolesarska pustolovščina za vse, ki želite s kolesom po poteh srednjeveških vitezov. Vabljeni na brezplačno vodeno kolesarjenje po delu Grajske in nove Erazmove kolesarske poti v okolici največjega jamskega gradu na svetu – Predjamskega gradu. Zapeljali se bomo pod mogočno kraško planoto Nanos, po poteh nekdanjih furmanov, skozi vasice z bogato zgodovino, mimo zelenih pašnikov in travnikov ter skozi hladen gozd. Ob povratku vse udeležence čaka malica lokalnih dobrot in  viteško presenečenje - sprehod Erazma, Ravbarja in njunega spremstva !

OPREMA: 
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, očala, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina pijače in prigrizek.

CENA: 
Dogodek je brezplačen! Vodenje in malico finančno omogoča Visit Postojna.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 (Tomaž) ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. 

V primeru izredno slabega vremena bo prestavljen na nedeljo, 21. avgusta 2022, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA IN VISIT POSTOJNA 


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Prijava na e-novice
Tehnični podatki

 Dolžina: 22 km
 Skupni vzpon: ca 380 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: 70  % utrjen  makadam, 30 % asfalt
 Zahtevnost: ne  zahtevna tura
 Zrak: 56,5 AQS
Sledenje: gpx v pripravi
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril vodnika