fbpx
Matični Kras

Za kras je značilno predvsem kamenje. Tudi legenda o nastanku Krasa pravi, da je pokrajina nastala, ko se je bogu strgala vreča s kamenjem. V naravi je obliko kraške površine ustvarila voda.

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Med rujem in kamnom

Kras je kamen, ki je po legendi padel bogu iz strgane vreče s kamenjem. Spomladi na Krasu še kamen zacveti. Ruj,  kraška zemlja in brsteče trte ustvarijo pisano kuliso. Vabljeni na Matični kras.

KDAJ: po dogovoru

ZBIRNO MESTO:
V vasi Križ, pri cerkvi sv. Križa (https://goo.gl/maps/KVgZkMPFTD6CKucv9). Ob regionalni cesti Sežana – Dutovlje (4 km iz Sežane), ob 9. uri (odhod 9:30).

OPIS POTI:
Matični kras je planota, vpeta med Vipavsko dolino, Brkini in Tržaškim zalivom. Kolesarili bomo po utrjenih makadamskih poteh in kolovozih, med kraškim kamnom, zelenim rujem, črnim borom in vinogradi. Obiskali bomo vasi s tipično kraško arhitekturo: Križ, Tomaj, Pliskovico, ... Dan bomo zaključili pri domačinih, v vinski kleti Pri Starčih-Tavčar, kjer nam bodo pripravili toplo kraško marendo, ki jo bodo, kot se na Krasu spodobi, spremljale kapljice zdravilnega terana.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo (lahko tudi električno) s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina pijače in hrane.

CENA:
Cena za vodenje z licenciranim kolesarskim vodnikom, toplo kraško malico in degustacijo kraškega terana s someljejem v vinski kleti Pri Starčih-Tavčar, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 55 eur/osebo. Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev. Plačilo je mogoče tudi z novimi turističnimi boni.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne in prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. Prijava je potrjena s plačilom. Plačilo je mogoče tudi z novimi turističnimi boni (BON21). Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..  

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!

BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice

Tehnični podatki

 Dolžina: 38 km 
 Skupni vzpon: ca 500 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt, kolovoz
 Zahtevnost: tehnično nezahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena  AQS
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril