fbpx
Matični Krasa

Za kras je značilno predvsem kamenje. Tudi legenda o nastanku Krasa pravi, da je pokrajina nastala, ko se je bogu strgala vreča s kamenjem. V naravi je obliko kraške površine ustvarila voda.

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Živi muzej Krasa in dolina Glinščice

Slovenski in italijanski kras združena v kolesarski turi po poteh bodočega čezmejnega geoparka na Krasu.

KDAJ: v nedeljo, 12. junij 2022

ZBIRNO MESTO:
V Sežani, na parkirišču pri pokopališču https://goo.gl/maps/BxWRuny3D1Nt3Mh58, ob 8:30 (odhod 9:00). 

OPIS POTI:
S kolesom (delno pa tudi peš) si bomo ogledali vse glavne znamenitosti območja Živega muzeja Krasa, ki je bil leta 2017 izbran za najboljšo tematsko pot v Sloveniji. Pri Lipici bomo zaokrožili po italijanskem delu Krasa – Bazovica/Basovizza – gozd Bazzoni – Jezero/San Lorenzo – Hervati – Casello Modugno – kolesarska pot Cottur – Draga in si ogledali lepote naravnega rezervata doline Glinščice .

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo (lahko tudi električno) s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina pijače in hrane.

CENA:
Cena za vodenje z dvema licenciranima kolesarskima vodnikoma, malico vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 45 eur/osebo.  Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev. Plačilo je mogoče tudi z novimi turističnimi boni (BON 21).

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. +386 41 208 387 (Tomaž). Za več informacij pokličite ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / www.bikeslovenia.si.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni. Med kolesarjenjem se držimo pravil NIJZ glede razdalje in higiene kašlja.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 33 km  
 Skupni vzpon: ca 400
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt
 Zahtevnost: ne zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena  AQS
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril