fbpx
Zeleni kras

Zeleni kras - stopite v krasni svet naravnih čudes, fascinantnih gradov in vznemirljive preteklosti. Postojnska jama, Predjamski grad, Cerkniško jezero, ...

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Runda po Zelenem krasu
Runda po Zelenem krasu

Visit Postojna in Bike Slovenia vas v okviru kolesarske dirke Human Fish Gravel vabimo na vodeno kolesarsko turo po čudovitih, odmaknjenih krajih Zelenega krasa.

KDAJ: v soboto, 10. septembra 2022

ZBIRNO MESTO:
Kamp Plana, Pivka (https://goo.gl/maps/Gomv1WhEWMcp4Gb48), ob 9:30  (odhod 10:00).

OPIS POTI:
Kolesarska pot nas popelje po Zelenem krasu. Čez vasi Pivške in Postojnske kotline ob reki Pivki, mimo gradu Prestranek in do Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera. Z zmernim vzponom se povzpnemo v Javorniške gozdove, nad vojaško vadišče Poček, do čudovitega razgleda na presihajoče Petelinjsko jezero in kraško planoto Nanos. Pot je krožna.

OPREMA:

Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, očala, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (malica iz nahrbtnika bo približno na polovici poti).

CENA:
Vodenje je brezplačno, finančno ga omogoča Visit Postojna v okviru kolesarske dirke Human Fish Gravel. Vsi udeleženci prejmejo manjše darilo in kupon za 10 % popust za naslednjo kolesarsko turo z Bike Slovenia.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. Za več informacij nas lahko kontaktirate po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po tel. na št. 041 208 387 (Tomaž).

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA
VISIT POSTOJNA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 27 km
 Skupni vzpon: ca 360 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt
 Zahtevnost: tehnično nezahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Ogledna tura: 27.08.2022
 Opozorilo: Ni dodatnih opozoril vodnika