fbpx
Martin Krpan

Nekoč je živel Martin Krpan, močan in samosvoj človek. Ukvarjal se je s tihotapljenjem angleške soli, zaradi česar ga je oblast preganjala. Nekega zimskega dne, ko je Krpan tovoril sol na svoji kobilici, mu je prišel naproti voz, na katerem je bil sam cesar, ki pa ga Krpan ni prepoznal. Ker se je voz hitro bližal, je Krpan dvignil kobilico in jo ...

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Lov na Martina Krpana
Lov na Martina Krpana

Poznate legendo o najmočnejšem Slovencu, doma iz Vrha pri Sv. Trojici, ki je na svoji kobilici tovoril angleško sol, kar je bilo takrat prepovedano? 

Koga je premagal? Kaj točno je tovoril, da je za nagrado raje izboril dovolilnico kot roko cesarjeve hčere? Kje je tihotapil? Ga lahko ulovimo in vprašamo?

Odgovore na vsa vprašanja bomo dobili v soboto, 17. septembra 2022, ko bomo kobilico zamenjali za kolo, debelo sukno iz domače volne s športno opremo in star klobuk s širokimi kraji s kolesarsko čelado.

KDAJ: v soboto, 17 . septembra 2022

ZBIRNO MESTO:
Pred PTC Primorko v Postojni ob 9:30 (odhod 10:00).

OPIS POTI:
Lov bomo začeli v Postojni, nadaljevali skozi vasi ob reki Pivki, mimo skrivnostnih presihajočih jezer in doma Martina Krpana - Vrha pod Sv. Trojico. Po krajši pavzi s čudovitim razgledom na Nanos in Pivško dolino se bomo povzpeli v strnjen gozd Javornikov in tihotapca  ujeli pri koči  LD Prestranek. Po toplem lovskem okrepčilu nam bo Martin Krpan predstavil svojo plat zgodbe, odgovoril na vsa vprašanja, in če je vse res, bomo lahko preverili tudi pri grofici Greti, ki bo prišla ravno ta dan na obisk iz druge strani Javornikov. In ne bo sama! Polni novih zgodb in doživetij se bomo vrnili čez vojaški poligon Poček v Postojno.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (brezplačna topla malica je zagotovljena pri lovski koči). Dobrodošli tudi z e-kolesi.

CENA:
Cena za vodenje z dvema kolesarskima in lokalnima turističnima vodnikoma, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 19 eur/osebo.
Vsi udeleženci prejmejo tudi brezplačno toplo lovsko malicozemljevid Velike Krpanove poti in bon za 10 eur, ki ga lahko vnovčijo pri Turistični agenciji Lastovka. Udeležba na dogodku: "Snežniško gospodo presenetil Martin Krpan" pri lovski koči je brezplačna, več o dogodku lahko preberete TUKAJ.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanje kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. Za več informacij in prijavo nas lahko kontaktirate po e-pošti na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na tel. št. 041 208 387 (Tomaž).

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru napovedi izredno slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 33 km
 Skupni vzpon: ca 400 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, asfalt, kolovoz
 Zahtevnost: srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Ogledna tura:  28.8.2022
 Opozorilo: Ni dodatnega opozorila vodnika

Vsi udeleženci prejmejo bon za 10 eur, ki ga lahko vnovčijo pri Turistični agenciji Lastovka.