fbpx
Nanoška planota

Nanoška planota je samostojno pogorje s številnimi naravnimi lepotami. S pobočja Nanosa lahko opazujemo lepote Slovenije. Ob ugodnem vremenu lahko vidimo Triglavsko pogorjeSnežnikTrnovski gozd, ...

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Nanos - Ocra Mons ali tudi Kraljeva gora

Na in po kraški planoti Nanos nekoliko drugače.

KDAJ: v nedeljo, 4. september 2022 - SAMO ZA E-MTB

ZBIRNO MESTO:
Na parkirišče pri »Okrepčevalnici Prepih«, Belsko 1a, 7 km iz Postojne, ob glavni cesti Postojna – Predjamski grad, https://goo.gl/maps/jxzcztGJvB72, ob 8:30 (odhod 9:00).

OPIS POTI: 
Zapustimo staro »Furmansko pot« in se po gozdni makadamski cesti zmerno a vztrajno vzpenjamo po vzhodni strani kraške planote Nanos, do razglednega in tudinajvišjega vrha – Suhega vrha (1.313 mnv). Po krajšem spustu zopet nadaljujemo z vzponom, globoko v nanoških gozdovih, po nekoliko bolj razgibanem terenu (občasno sestopimo s kolesa). Ko dosežemo Vojkovo kočo na Nanosu oz. Plešo je ves naš trud nagrajen s prečudovitim razgledom na Postojnska vrata, Pivško kotlino, Vipavsko dolino ter čez Kras do Jadranskega morja. V koči si privoščimo zasluženo malico. Ob povratku nas po spustu po zahodnem delu nanoške planote čaka še nekaj višinskih metrov saj zavijemo do nanoških ledenikov (ledenih jam).

OPREMA: 
Tehnično brezhibno e-gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla malica je v ceni ture).    

CENA: 
Cena za celodnevno vodenje s turnokolesarskim vodnikom, toplo malico v Vojkovi koči*, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo ture je 50 eur/osebo. Za vse, ki ste že kolesarili z nami - 10 % (45 eur). Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA 


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 60 km
 Skupni vzpon: ca 1.400 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, goz. vlaka, asfalt
 Zahtevnost: delno tehnično zahtevna
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: obvezno E-MTB kolo