fbpx
Zeleni kras

Zeleni kras je območje Primorsko-notranjske regije med Nanosom, Snežnikom, Javorniki... Ime neposredno poudarja ključno značilnost pokrajine - zeleni kraški svet. Gre torej za kras, ki je zelen - gozdnat in zato edinstven v Sloveniji.

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Od jame do jame

Vabljeni na kolesarski izlet po zelenem kraškem svetu od jame do jame, po Jamski kolesarski poti v hladu gozda pod goro Nanos.

KDAJ: v nedeljo, 24. julija 2022

ZBIRNO MESTO:
Pred TIC Galerijo pri knjižnici Bena Zupančič v Postojni, ob 8:00 (odhod 8:30).

OPIS POTI:
Jamska kolesarska pot nas popelje po čudežni deželi zelenega krasa, mimo petih večjih oziroma bolj znanih jam v okolici Postojne. Najprej se zapeljemo mimo svetovno znane Postojnske jame, sledi manjša Otoška jama in jama pod največjim jamskim gradom na svetu – Predjamskim gradom. Ob povratku se zapeljemo skozi hladen gozd, kjer se nahajata s predorom povezani Pivka jama in Črna jama. V hladu si privoščimo tudi "tekočo" pavzo.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), kolesarske rokavice, očala,  reze​rvna zračnica, primerna oblačila, zadostna k​oličina hrane in p​ijače.

CENA:
Cena za vodenje z dvema licenciranima kolesarskima vodnikoma, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 25 eur/osebo. Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 30 km
 Skupni vzpon: ca 500 vm
 Trajanje: poldnevna tura (ca 5 ur)
 Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz
 Zahtevnost: kondicijsko srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: ni dodatnih opozoril