fbpx
Zeleni kras

Zeleni kras - stopite v krasni svet naravnih čudes, fascinantnih gradov in vznemirljive preteklosti. Postojnska jama, Predjamski grad, Cerkniško jezero, ...

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Tura po Pivškem

Vabimo vas na brezplačno kolesarsko turo, ki jo Občina Pivka organizira v sodelovanju z Bike Slovenia, v okviru projekta Interreg Italia-Slovenija MerlinCV.

KDAJ: v nedeljo, 29 . maja 2022, ob 9:00

ZBIRNO MESTO:
Park vojaške zgodovine v Pivki (https://g.page/parkvojaskezgodovine?share). 

OPIS POTI:
Izpred Parka vojaške zgodovine se odpeljemo skozi vas Kal do posestva Ravne. Nadaljujemo skozi vasi Šmihel in Narin ter se povzpnemo na razgledni Šilentabor (751 m). Ko se naužijemo lepih razgledov se spustimo v vas Zagorje, kjer izvira kraška reka Pivka ter se mimo Drskovč in skozi Parje vrnemo na izhodišče, kjer nas bo pričakala (brezplačna) malica.

OPREMA:

Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Brezplačna tura v okviru projekta Interreg Italia-Slovenija MerlinCV.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše s kupine majhne in prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 23 km
 Skupni vzpon: ca 500 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: kondicijsko srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Ogledna tura: 22. 5. 2022
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika