fbpx
Martin Krpan

Nekoč je živel Martin Krpan, močan in samosvoj človek. Ukvarjal se je s tihotapljenjem angleške soli, zaradi česar ga je oblast preganjala. Nekega zimskega dne, ko je Krpan tovoril sol na svoji kobilici, mu je prišel naproti voz, na katerem je bil sam cesar, ki pa ga Krpan ni prepoznal. Ker se je voz hitro bližal, je Krpan dvignil kobilico in jo ...

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Po Krpanovih poteh

PO KRPANOVIH POTEH
Krpanovo kobilico naj zamenja kolo, star klobuk s širokimi kraji čelada in debelo sukno iz domače volne, športna oprema. Slovenski zmagoviti značaj in samozavest, pa le imejte s seboj.

KDAJ: I. termin / vikend, 23. in 24. julija 2022 / II. termin / vikend, 27. in 28. avgusta 2022

ZBIRNO MESTO:
Pred PTC Primorko v Postojni ob 8:00 (odhod 8:30) 

OPIS POTI:
S kolesarjenje bomo začeli v Postojni, se zapeljali mimo travnikov in pašnikov čez okoliške vasi, po Pivški kotlini in ob presihajočem Petelinjskem jezeru. Sledil bo zmeren vzpon ob vznožju Sv. Trojice, kjer je domoval Martin Krpan, ter skozi javorniške in snežniške gozdove vse do Mašuna. Po postanku (možnost bo za toplo malico/kosilo) se bomo spustili proti Loški dolini, mimo romantičnega gradu Snežnik in do vasi Podcerkev (nočitev). Drugi dan bomo nadaljevali proti Cerkniškemu jezeru in požiralnikom pod coprniško goro Slivnico, sledil bo Rakov Škocjan z malim in velikim naravnim mostom ter povratek v Postojno.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače. Zagotovljen bo prevoz prtljage (ena potovalka ali manjši kovček na osebo) zato vzemite s seboj na kolo le najnujnejše.

CENA:
Cena za vodenje s turnokolesarskim in lokalnim vodnikom, večerjo, nočitev ​v dvoposteljnih sobah v hostlu Ars Viva v Podcerkvi, zajtrk, turistično takso, prevoz 1 kosa prtljage, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 120 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru napovedi izredno slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
B IKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 110 km (2 dni)
 Skupni vzpon: ca 1.500 vm
 Trajanje: prvi dan 8-9 ur, drugi dan ca 4-5 ur
 Podlaga: makadam, asfalt, kolovoz
 Zahtevnost: srednje zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Ogledna tura:  26./27.5.2022
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika