fbpx
Zeleni kras

Zeleni kras - stopite v krasni svet naravnih čudes, fascinantnih gradov in vznemirljive preteklosti. Postojnska jama, Predjamski grad, Cerkniško jezero, ...

Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
6. čez Javornike
6. Čez Javornike

Turnokolesarski odsek Planinskega društva Postojna in Bike Slovenia vas vabita na tradicionalno, že 6. kolesarjenje čez Javornike.

KDAJ: v soboto, 9. julija 2022

ZBIRNO MESTO:
Na parkitrišču pred vojašnico (konec/začetek Postojne). Lokacija: Lokacija: https://goo.gl/maps/2chJiGr2VS5Vaje89 ob 7:45 (odhod 8:15).

OPIS POTI:
Kolesarimo proti Kaliču, prečkamo Javornike ter se spustimo do Cerkniškega jezera. Sledi povratek čez Rakov Škocjan.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Brezplačna tura. Priporočamo plačilo članarine PZS.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
TKO PD POSTOJNA in  BIKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina:  43 km
 Skupni vzpon: ca 650 vm
 Trajanje: poldnevna tura (5-6 ur)
 Podlaga: makadam, asfalt
 Zahtevnost: tehnično ne zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Ogledna tura: 5.2022
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika