fbpx
Vodene kolesarske ture po Zelenem krasu

Kras je najlepši jeseniŽivordeči ruj, rdeča zemlja in rdeči listi trte ustvarijo škrlatno kuliso v predstavi kraške narave, ki jo je vredno obiskati. 

Kras je kamen, ki je po legendi padel bogu iz strgane vreče s kamenjem, ko ga je nesel proti morju. In kamen je na Krasu oblikovala voda v žlebiče, škraplje in jame.

Bike Slovenia vas vabi na kolesarjenje na Kras, na čudoviti Matični kras.

-----------------------------------

Prvič v soboto, 9. oktobra 2021, na kolesarsko turo po poteh bodočega čezmejnega geoparka na Krasu, »PO ŽIVEM MUZEJU KRASA IN V DOLINO GLINŠČICE«.

Čezmejni dogodek se odvija v sklopu festivala »Settimana del Pianeta Terra«. Vodenje, ki je brezplačno, izvajamo vodniki Bike Slovenia (slovenski del Krasa) in Estplore (italijanski del krasa). Lahko se udeležite le ene ali obeh vodenih tur saj se izvajata zaporedno, in sicer:

 
✅ Živi muzej Krasa (🇸🇮) z Bike Slovenia in/ali
✅ naravni rezervat doline Glinščice (🇮🇹) z Estplore.


Več informacij ...

----------------------------------

V nedeljo, 17. oktobra 2021 vas ponovno vabimo na Kras, na celodnevno kolesarsko turo: "MED RUJEM IN KAMNOM".

Kolesarili bomo po utrjenih makadamskih poteh in kolovozih, med kraškim kamnom, ognjenim rujem in pisanimi vinogradi. Dan bomo zaključili pri domačinih, v vinski kleti Pri Starčih-Tavčar, kjer nam bodo pripravili toplo kraško malico, ki jo bodo, kot se na Krasu spodobi, spremljale kapljice zdravilnega terana.

Turo lahko plačate z novimi BONI in vsi, ki ste že kolesarili z Bike Slovenia imate 10 % popusta!

Več informacij ...

---------------------------------------

Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V primeru, da je vremenska napoved slaba se ture prestavijo. Vsi prijavljeni so pravočasno obveščeni.

Želim vam varno kolesarjenje in veliko užitkov

BIKE SLOVENIA – kolesarji za kolesarje