fbpx
Vodene kolesarske ture po Zelenem krasu

Korona izziv je zaključen Korona tura pa ne

Zaključili smo 2. Korona izziv vendar gpx Korona ture je še vedno na voljo

 

Od 30. aprila do 30. maja 2021 je potekal 2. Korona izziv.

Pot po skrajnih mejah občine Postojna, s startom in ciljem v Postojni, opravičuje svoje ime saj je dolga skoraj 100 km in ima zavidljivih 2.000 vm.

Na 2. Korona izziv se je prijavilo 200 kolesark in kolesarjev, ki so vsi prejeli gpx poti in roud book. Z izzivom se je soočilo in ga uspešno opravilo 84 kolesark in kolesarjev. Za primerjavo, v lanskem letu je opravilo z izzivom 25 kolesark in kolesarjev.

Med najstarejšim in najmlajšim udeležencem je bilo več kot pol stoletja razlike. Bravo 12 letni Nik Gruden!

Po prekrasnih makadamskih poteh sta kolesarila tudi dva tujca, iz Avstralije in Francije.

Eden od kolesarjev je prevozil Korona turo 2-krat, eden pa celo 3-krat.

 

Srečanje zmagovalcev

Vse, ki so odkolesarili izziv smo 15. junija 2021 povabili na srečanje zmagovalcev 2. Korona izziva in prišla jih je več kot polovica iz cele Slovenije. Med sproščenim klepetom o izkušnjah in zanimivih dogodkih na zahtevni kolesarski avantur sta navzoče nagovorila tudi župan in podžupan Občine Postojna. Oba kolesarja, ki sta obljubila, da se drugo leto pridružita Korona izzivu. 😊

Prav vsem zbranim je avtor Korona ture, Tomaž Penko, turnokolesarki vodnik pri Bike Slovenia izročil diplomo za opravljen 2. korona izziv, majico z novim logo Korona ture in kolesarski zemljevid Zelenega krasa. 

Vsi, ki so prevozili Korona turo so bili nad traso navdušeni in so izrekli vse pohvale organizatorjem 2. Korona izziva, Bike Slovenia in Visit Postojna.

 

Korona izziv je zaključen, Korona tura pa ne.

Vsak, ki bi želel voziti po trasi lahko še vedno brezplačno dobi gpx poti, preko obrazca na spletni strani www.bikeslovenia.si.

 

Se vidimo na 3. Korona izzivu v 2022!

 

Bike Slovenia – kolesarji za kolesarje