fbpx
Vodene kolesarske ture po Zelenem krasu
Korona izziv 2021

Krožno kolesarjenju po skrajnih mejah občine Postojna

 

Zakaj Korona tura?

Smo optimisti, polni idej in elana, zato se nam je v lanskem letu, ko smo bili omejeni na območje svoje občine, porodila ideja o »Korona turi« ali kolesarjenju po skrajnih mejah občine Postojna.

Bike Slovenia smo turo pripravili ter vas v sodelovanju z Visit Postojna povabili na prav poseben izziv - Korona izziv. Želeli smo vam popestrili pomladanske dni z odkrivanjem skrajnih delov naše občine, ki jo v več kot 60 odstotkih pokriva gozd. Na izziv se je odzvalo 20 kolesark in kolesarjev, številni so pot prevozilo tudi kasneje. Prav vsi pa so bili nad turo navdušeni in so jo ocenili s »čista desetka«.

 

Korona izziv 2021

Vabimo vas na 2. Korona izziv, ki bo potekal od 30. aprila 2021 do vključno 30. maja 2021. Zakaj ravno od 30. aprila 2021? Ker bo na ta dan prva obletnica, ko smo po prvem »zaprtju« spet zadihali čez občinske meje.

Korona tura še vedno opravičuje svoje ime saj je s skoraj 100 km in polnimi 2.000 metri višinske razlike kondicijsko zahtevna tura. Tehnično ni zahtevna vseeno pa smo jo, v primerjavi s predhodnim letom, nekoliko spremenil zato je sedaj prevozna v vsaj 99 odstotkih. Pot poteka večinoma po makadamskih poteh v objemu gozdov, zato jo priporočamo kolesarjem, ki imajo kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, zanimiva pa je tudi za »gravel« kolesarje.

Gre za krožno pot po skrajnih mejah občine Postojna s štartom in ciljem v Postojni pri TIC Galeriji. Udeležba na Korona izzivu je brezplačna. Po Korona turi kolesarite na lastno odgovornost, tako da previdno in po svojih zmožnostih, ne pozabite čelade ter osnovne kolesarske opreme. S seboj vzemite tudi dovolj pijače in hrane.

Korona tura poteka tudi čez vadišče Slovenske vojske. Med tednom se lahko zgodi, da je pot zaprta in vožnja po Korona turi ni mogoča zato vam v izogib nevšečnostim zaradi povratka predlagamo, da preden se odpravite na pot preverite na www.slovenskavojska.si ali civilno-vojaško sodelovanje, kako je z morebitno zaporo, ker obvoza ni.

Letošnja novost so predhodne prijave na 2. Korona izziv in QR kode na 4 lokacijah. Prosim vas, da se prijavite pred začetkom vožnje in po poti (o točnih lokacija QR kod vas bomo pravočasno obvestili). Vaše podatke bomo uporabili za obveščanje o Korona turi ter drugih dogodkih, statistično spremljanje števila udeležencev ter za lažjo pripravo paketa »presenečenja« za vse vas, ki boste zmagaliprevozil celotno traso 2. Korona izziva.

 

Na kratko:

  • Prijavite se na »2. Korona izziv« na spletni strani www.bikeslovenia.si.
  • Naložite si potek Korona ture v svojo navigacijsko napravo – gpx bo objavljen/posredovan v petek, 23. aprila 2021.
  • Prekolesarite Korona turo v enem dnevu – med 30. aprilom in 30. majem 2021.
  • Na štartu in cilju pred TIC Galerijo v Postojni ter na treh vmesnih točkah poskenirajete QR kode.
  • Preverite morebitno zaporo poti na območju, kjer pot prečka vojaško vadišče Poček (obvoza ni).
  • Objavite na vašem FB profilu ali pod objavo na FB Bike Slovenia kakšen komentar s poti ter vsaj eno vašo fotografijo s poti (če se le da selfi, da vidimo kdo ste junaki)
  • Če boste všečkali FB Bike Slovenia in FB Visit Postojna ter pri svojih objavah uporabili ključnike #koronatura, #bikeslovenia, #visitpostojna, bomo zelo veseli. 😊

Vsi, ki boste zbrali dovolj poguma, se prijavili in odpeljali po Korona turi, boste v torek, 15. junija 2021 povabljeni na srečanje zmagovalcev 2. Korona izziva, kjer boste prejeli zelo lepo presenečenje, ki ga podarjata Bike Slovenia in Visit Postojna.

 

Korona tura - vodeno!!!

Se želite odzvati na 2. Korona izziv pa se na pot ne bi želeli podati sami? Za vse vas, ki želite kolesariti brez skrbi, v kolesarski družbi in z licenciranim kolesarskim vodnikom, bo organizirana tudi vodena Korona tura, in sicer v soboto, 15. maja 2021. V primeru izredno slabega vremena je rezervni termin sobota, 22. maja 2021. Informacije in prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Informacije o Korona turi so dostopne na spletni strani: www.bikeslovenia.si. Spremljate nas tudi na FB profilu. Lahko pa tudi pokličete na tel. št. 041 208 387 (Tomaž Penko, vodnik TKV I) ali pišete na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!

BIKE SLOVENIA IN VISIT POSTOJNA

  

#koronatura #bikeslovenia #visitpostojna