fbpx

Na lepše z Bike Slovenia

Na lepše je osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Tedensko išče aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Tokat je obiskala zeleni del krasa in v oddaji predstavila tudi kolesarjenje z Bike Slovenia.

Konec aprila 2022, točneje na mrzel velikonočni ponedeljek, smo se z Marjano, snemalno ekip RTV SLO in skupino kolesarjev zapeljali po utrjenih makadamskih poteh v gozdovih Javornikov in čez vojaški poligon Poček . Seveda je bil ta dan prehod prost oz. gibanje ni bilo omejeno. Kaj smo videli, kje vse smo vozili in kaj še nudi kolesarjem naš del krasa med Nanosom in Snežnikom, si lahko ogledate v prispevku

Po delu makadamskih poti, ki smo ga ta dan prevozili poteka tudi 3. Korona izziv kolesarjenje po skrajnih mejah občine Postojna (100 km / 2.000 vm), in sicer od 30. aprila do 30. maja 2022. Izziv je nastal v sodelovanju z Visit Postojna, prvič pred 3 leti, ko je bilo gibanje omejeno le na občino prebivanja.

V prispevku smo govorili tudi o prvem bikepacking-u pri nas Green Karst Trailkolesarski avanturi v naravi (300 km / 6.000 vm), ki bo potekal od 22. do 26. junija 2022. To ni tekmovanje ampak izziv, kolesar vse kar potrebuje vozi s seboj, ni pomoči organizatorja ali drugih. Vsak, ki prevozi je zmagovalec! Green Karst Trail je prva prava poslastica za vztrajnostne kolesarje na Zelenam krasu in širše v Sloveniji.

Vabljeni k ogledu oddaje Na lepše na linku RTV SLO (prvih 10 minut):
https://4d.rtvslo.si/.../na-lepse-oddaja-o-turizmu/174868366

BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje