fbpx
Vodene kolesarske ture po Zelenem krasu

Korona izziv 2022

Bike Slovenia vas v sodelovanju z Visit Postojna že tretjič vabili na prav poseben izziv - 3. Korona izziv.

​Krožna kolesarska Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna, 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. Vozimo odmaknjeni od vrveža civilizacije, čez Javorniške gozdove, ob vznožju Nanosa in za konec mimo ruševin nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperg. Daljši opis Korona ture najdete tukaj.

Tura je s 100 kilometri in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi. Čista desetka! Priporočamo jo kolesarjem, ki imajo kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, zanimiva pa je tudi za "gravel" kolesarje.

Na kratko:
- prijavite se na 3. Korona izzivobrazec,
- naložite potek Korona ture v svojo navigacijsko napravo - gpx prejmete na e-naslov v tednu pred izzivom,
- prekolesarite Korona turo v enem dnevu - kadarkoli med 30. aprilom in 30. majem 2022,
- na startu in cilju pred TIC Galerijo ter na treh vmesnih točkah poskenirajete QR kode,
- preverite morebitno zaporo poti na območju, kjer pot prečka vojaško vadišče Poček (obvoza ni!),
- objavite na vašem FB/IG profilu ali pod objavo na FB Bike Slovenia kakšen komentar s poti ter vsaj eno fotografijo,
- če boste všečkali FB Bike Slovenia in FB Visit Postojna ter pri svojih objavah uporabili ključnike #koronatura, #bikeslovenia, #visitpostojna, bomo zelo veseli.

Vsi, ki boste zbrali dovolj poguma, se prijavili in odpeljali Korona turo, boste 15. junija 2022, ob 15. uri povabljeni na srečanje zmagovalcev 3. Korona izziva, kjer boste prejeli lepo presenečenje, ki ga podarjata Bike Slovenia in Visit Postojna. Diplome bomo podelili na istem odru, kot bodo čez slabi dve uri stali zmagovalci 1. etape "Tour of Slovenia".

Korona turo lahko prevozite tudi vodeno, s kolesarskim vodnikom Tomažem, ki vsako leto tudi pripravi traso Korona ture, v nedeljo, 22. maja 2022.

Spremljate nas tudi na FB profilu. Lahko pa tudi pokličete na tel. št. 041 208 387 (Tomaž Penko, vodnik TKV I) ali pišete na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Udeležba na Korona izzivu je brezplačna. Po Korona turi kolesarite na lastno odgovornost, tako da previdno in po svojih zmožnostih. Ne pozabite čelade ter osnovne kolesarske opreme. S seboj vzemite tudi dovolj pijače in hrane.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov! 
BIKE SLOVENIA IN VISIT POSTOJNA