Vodene kolesarske ture po Zelenem krasu

Po mejah občine Postojne

Krožna Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna, 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. Tura je z 90 - 100 kilometri in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi. Čista desetka!

Korona tura
Korona tura

Korona izziv je zaključen, korona tura pa ne!

KDAJ: v soboto, 20.6.2020

ZBIRNO MESTO: Pred PTC Primorka v Postojni, ob 8:30

OPIS POTI: 
Krožna Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna, 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. Vozimo jo v smeri urinega kazalca, odmaknjeni od vrveža civilizacije, čez javorniške gozdove, ob vznožju Nanosa, po stari rimski cesti in za konec mimo ruševin nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperg. Tura je z 90 - 100 kilometri (odvisno od tega kje se priključimo na krog) in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi. Čista desetka!

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla kolesarska malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje s turnokolesarskim vodnikom, eno toplo kolesarsko malico, 5 digitalnih fotografijiz poti in organizacijo ture je 39 eur/osebo. Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne, sprejemamo jih do vključno srede, 17.6.2020, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, TKV I). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
 
S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru izredno slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema, prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

Dolžina: 90 km
Skupni vzpon: ca 2.000 vm
Trajanje: celodnevna tura
Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
Zahtevnost: kondicijsko zelo zahtevna tura (tehnično ne), tempo vožnje bo zmeren, a vztrajen.

Prijava na e-novice Korona izziv - preberi več