Vodene kolesarske ture po Zelenem krasu

Korona tura

Po mejah občine Postojne

Krožna Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna, 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. Tura je z 90 - 100 kilometri in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi. Čista desetka!

Preberite več: Korona tura

Nanos - Ocra Mons

Nanoška planota

Nanoška planota je samostojno pogorje s številnimi naravnimi lepotami. S pobočja Nanosa lahko opazujemo lepote Slovenije. Ob ugodnem vremenu lahko vidimo Triglavsko pogorjeSnežnikTrnovski gozd, ...

Preberite več: Nanos - Ocra Mons

Okrog Snežnika

Snežniški gozdovi

Snežniški gozdovi so velikanska sklenjena gozdna površina z zanimivimi kraškimi značilnostmi in pojavi, kjer kraljujejo prvinski dinarski bukovi gozdovi in jelovo-bukovi gozdovi. Tu imajo dom številne živalske vrste, med katerimi so najbolj markantne velike zveri (rjavi medved, volk, ris). Leta 2017 je bilo to območje vpisano na seznam svetovne dediščine UNESCO.

Preberite več: Okrog Snežnika

Erazmova kolesarska pot

Erazem Predjamski

Po sporu z avstrijski cesarjem Friderikom III, se je Erazem več kot leto dni uspešno upiral oblegovalcem gradu, dokler ga ni izdal eden od njegovih služabnikov, ki je prižgal svečo na oknu Erazmove sobe. To je vodilo njegove sovražnike, da so ga pozneje zasuli s kamnitimi kroglami.

Preberite več: Erazmova kolesarska pot

V hlad Javornikov

Javorniški gozdovi

Javorniški gozdovi, ki se nadaljujejo v Snežniške gozdove, so največji sklenjen gozd v našem delu Evrope ter prava izbira za odmaknjeno kolesarjenje v poletni vročini. Tako vas v sodelovanju z Bike Slovenia vabimo na brezplačno kolesarsko vodenje po teh čudovitih kotičkih naših koncev.

Preberite več: V hlad Javornikov